El Grana Padano és un formatge italià de renom mundial, conegut pel seu sabor intens i la seva textura granulada i trencadissa. Originari de les regions del nord d'Itàlia, com la Llombardia, Veneto, Emília-Romanya i Piemont, aquest formatge s'ha convertit en un ingredient versàtil a la cuina, agregant un toc de sabor i riquesa a una varietat de plats. Aquí et presentem algunes idees creatives per utilitzar el Grana Padano a les teves receptes.

aliona gumeniuk jeAjT87nbjM unsplash
Grana Padano curat / Foto: Unsplash

1. Risotto de Grana Padano: El risotto és un plat italià clàssic que es presta perfectament per a l'addició de Grana Padano. Agrega el formatge ratllat al final de la cocció per donar-li cremositat i un sabor extra. Combina el Grana Padano amb ingredients com xampinyons, espàrrecs o pèsols per crear un risotto ple de sabor i textura.

Un formatge conegut pel seu sabor intens i la seva textura granulada i trencadissa

2. Amanida de ruca i Grana Padano: Una combinació simple, però deliciosa, és barrejar ruca fresca amb encenalls de Grana Padano i preparar amb una mica d'oli d'oliva, suc de llimona i sal. El sabor picant de la ruca s'equilibra meravellosament amb la riquesa i el sabor salat del formatge, creant una amanida saborosa i refrescant.

3. Pasta al pesto amb Grana Padano: Prepara una pasta al pesto clàssica i acaba amb una generosa quantitat de Grana Padano ratllat. El formatge es fondrà lleugerament amb la calor de la pasta, agregant una cremositat irresistible al plat. Prova aquesta combinació amb pesto d'alfàbrega, nous i all per a una explosió de sabor a cada mossegada.

yoav aziz kZYHddxKv9E unsplash
Un formatge ideal per a les teves pastes / Foto: Unsplash

4. Pollastre farcit de Grana Padano i espinacs: Fes un farcit deliciós per al pollastre combinant espinacs frescos, Grana Padano ratllat, all picat i pa ratllat. Omple els filets de pollastre amb aquesta barreja i rosteix-los al forn fins que estiguin daurats i cuits per complet. El Grana Padano agregarà un sabor i una textura increïbles al farcit, elevant el plat a un nivell gurmet.

5. Focaccia de Grana Padano i romaní: Prepara una focaccia casolana i empolvora generosament amb Grana Padano ratllat i fulles de romaní fresc abans d'enfornar. El formatge es fondrà a la massa mentre s'enforna, creant una crosta daurada i cruixent amb un sabor deliciosament salat. Aquesta focaccia és perfecta per servir com a aperitiu o com acompanyament per a sopes i amanides.

6. Pastís de ceba caramel·litzada i Grana Padano: Fes un pastís salat farcit de ceba caramel·litzada i Grana Padano ratllat. La combinació de sabors dolços de la ceba caramel·litzada i el sabor salat del formatge fos en una massa escatosa és simplement irresistible.

7. Sopa de carabassa amb Grana Padano ratllat: Agrega un toc final de Grana Padano ratllat a la teva sopa de carabassa preferida per donar-li un sabor extra i una cremositat addicional. El formatge es fondrà lentament a la sopa calenta, agregant un toc final de sabor salat i deliciós.

Ja sigui que l'utilitzis ratllat, en encenalls o en trossos, el Grana Padano és un ingredient versàtil que pot portar les teves receptes al següent nivell.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!