Fer que un pa de pessic de carabassa quedi molt esponjós és una combinació d'ingredients, tècnica i alguns secrets addicionals que poden transformar un simple pa de pessic en una delícia esponjosa i humida que delectarà tots. Aquí tens alguns consells clau per aconseguir-ho.

Com fer un pa de pessic de carabassa molt esponjós

1. Selecció d'ingredients de qualitat: Comença seleccionant ingredients frescos i d'alta qualitat. Utilitza puré de carabassa casolà si és possible, ja que això garantirà un sabor més fresc i natural. A més, assegura't que els ous i la mantega estiguin a temperatura ambient abans de començar.

heather ford T8o 6h gkRs unsplash
Selecciona ingredients de qualitat / Foto: Unsplash

2. Proporció correcta d'ingredients: La proporció adequada d'ingredients és crucial per aconseguir un pa de pessic esponjós. Assegura't de seguir la recepta al peu de la lletra i mesurar amb precisió cada ingredient, especialment la farina, el sucre i la pols d'enfornar.

Podem transformar un simple pa de pessic en una delícia esponjosa i humida que delectarà tots

3. Batut adequat: Batre els ous i el sucre fins que siguin escumosos i d'un color clar és fonamental per incorporar aire a la barreja i aconseguir una textura esponjosa. Utilitza una batedora elèctrica a velocitat mitjana-alta i bat durant uns minuts fins que la barreja hagi augmentat de volum.

4. Incorporació gradual d'ingredients secs: En agregar els ingredients secs a la barreja d'ous i sucre, fes-ho de manera gradual i amb moviments suaus i envoltants. Això evitarà que la massa es torni massa densa i mantindrà la textura esponjosa.

5. Ús de llevat i bicarbonat de sodi: La combinació de llevat i bicarbonat de sodi ajudarà que el pa de pessic s'elevi adequadament i tingui una textura més lleugera i esponjosa. Assegura't d'utilitzar ingredients frescos i en bon estat per obtenir els millors resultats.

6. Agregar humitat addicional: La carabassa tendeix a agregar humitat al pa de pessic, la qual cosa pot ajudar a mantenir-lo esponjós. Si sents que la barreja és massa seca, pots agregar una mica de iogurt natural o llet per augmentar la humitat i millorar la textura.

7. Enfornar la temperatura adequada: Enfornar el pa de pessic a la temperatura correcta és crucial per assegurar una cocció uniforme i una textura esponjosa. Preescalfa el forn a la temperatura indicada a la recepta i assegura't de no obrir la porta del forn durant el procés de cocció per evitar que el pa de pessic s'enfonsi.

8. Deixar refredar adequadament: Una vegada que el pa de pessic estigui a punt, deixa'l refredar al motllo durant uns minuts abans de transferir-lo a una reixeta perquè es refredi completament. Això permetrà que l'estructura del pa de pessic s'assenti i evitarà que s'enfonsi en tallar-lo.

priscilla du preez RrRNIG0335g unsplash
Pa de pessic de carabassa acabat / Foto: Unsplash

Seguint aquests consells i tècniques, podràs fer que el teu pa de pessic de carabassa quedi el més esponjós possible i deliciós, perfecte per gaudir en qualsevol ocasió. Assegura't de guardar un tros extra per a tu, ja que desapareixerà ràpidament!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!