Els restaurants de cuina estrangera, siguin d'on siguin, acostumen a adaptar les receptes tradicionals als paladars dels habitants locals. A Catalunya, per exemple, la cuina mexicana és menys picant que a Mèxic; la cuina xinesa modifica les receptes originals de la Xina; i la cuina japonesa acostuma a tenir influències mediterrànies. A Barcelona, però, hi ha un restaurant de cuina japonesa que aposta per mantenir l'autèntica gastronomia nipona tal com es faria al Japó.

Cuina de luxe

El restaurant Os-Kuro s'ubica a l'hotel Claris (C/ València, 271), un hotel de gran luxe al centre de la ciutat. Malgrat estar adjacent a l'hotel, el restaurant es pot gaudir siguis o no hoste del Claris. L'Os-Kuro és més que un restaurant. És una taverna de luxe on gaudir de bon producte i bona cuina de la mateixa manera que ho faria un japonès al seu país; sense fusions ni influències, de la manera més pura possible.

Entrar a l'Os-Kuro és com canviar de dimensió: la llum, el fum i el soroll de la ciutat es converteixen en calma i confort a dins del restaurant

Sushi Os Kuro
El sabor de les peces de sushi de l'Os-Kuro és espectacular / Foto: Oriol Foix

El restaurant es divideix en dos espais: la planta baixa, un sushi-bar més 'informal'; i el primer pis, que fa la funció de restaurant. Dos espais amb una aura similar; petits, estrets, amb la llum tènue i una decoració oriental de luxe que inclou algunes peces de museu. Entrar a l'Os-Kuro és com canviar de dimensió: la llum, el fum i el soroll de la ciutat es converteixen en calma i confort a dins del restaurant.

Brasa japonesa

L'oferta gastronòmica del restaurant és de cuina japonesa pura. Malgrat que les tècniques siguin genuïnament orientals, gran part del producte que se serveix és d'aquí. Un dels que sí que importen del Japó és la carn de Miyazaki. Es tracta de la carn més bona del món. I no perquè ho diguem nosaltres, sinó perquè aquest tipus de carn és una de les premiades al World Steak Challenge 2023, un concurs internacional que premia les millors carns del món. Concretament, es tracta Wagyu Miyazaki A5: 'Wagyu' és la raça de vaca, 'Miyazaki ' és la regió japonesa on es produeix i 'A5' és la millor de les diferents categories que té la carn. Unes peces molt exclusives amb una altíssima infiltració de greix que converteix cada tall en una bomba de sabor que es desfà a la boca com si fos mantega. El preu per una ració de Wagyu Miyazaki A5 és de 62 €.

Tonyina Os Kuro
Aquest tall que sembla carn en realitat és la peça de tonyina més tendra que he menjat mai / Foto: Oriol Foix

L'experiència de l'Os-Kuro no té res a veure amb la de qualsevol altre japonès de la ciutat

A més de la carn de Miyazaki, que es cuina a la 'robata' -brasa japonesa-, a l'Os-Kuro hi ha una selecció de peces de sushi exquisides. Niguiris, sashimis o uramakis fets amb peix fresc de primera categoria. Unes peces que, sincerament, fan venir ganes de plorar de bones que són. El sabor, la textura, la presentació... l'experiència de l'Os-Kuro no té res a veure amb la de qualsevol altre japonès de la ciutat. Una qualitat superior que, com és lògic, has d'estar disposat a pagar. El preu per cap al restaurant varia en funció de què demanis, però per gaudir d'un bon àpat te n'has d'anar als 60 € o 70 € per cap. Un preu elevat que compensa l'experiència que gaudeixes. Un restaurant únic per a ocasions especials on, a més, pots gaudir de fins a nou referències de sake, una beguda tradicional del Japó que costa molt de trobar a Barcelona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!