Els créixens són coneguts per ser un dels aliments més saludables del món, segons diversos estudis nutricionals. Aquests petits fulls verds no només són deliciosos, sinó que també estan plens de nutrients essencials per a la salut. Cuinar amb créixens és una excel·lent manera d'incorporar-los a la teva dieta i gaudir de tots els seus beneficis. A continuació, es detallen algunes maneres senzilles i delicioses de preparar-los als teus àpats.

Amanides fresques

karolina kolodziejczak CNhsp0UcrDc unsplash
Créixens al natural / Foto: Unsplash

Una de les maneres més populars de consumir créixens és en amanides fresques. Simplement, renta i asseca els créixens, i agrega'ls a una enciamera juntament amb les teves verdures i adorns favorits. Els créixens agreguen un toc de sabor picant i un esclat de color verd intens a qualsevol amanida, a més de proporcionar una dosi addicional de vitamines i minerals.

Cuinar amb créixens és una excel·lent manera d'incorporar-los a la teva dieta i gaudir de tots els seus beneficis

Sopes i cremes

Els créixens també són excel·lents per agregar sabor i nutrició a sopes i cremes. Prova d'afegir créixens picats a sopes de verdures, cremes de carabassa o guisats per donar-los un toc fresc i saludable. Simplement, agrega'ls al final del procés de cocció per preservar-ne el sabor i la textura.

Batuts verds

Els batuts verds són una manera fàcil i deliciosa d'obtenir una gran quantitat de nutrients en un sol vas. Agrega un grapat de créixens al teu batut de fruites favorit juntament amb altres verdures de full verd, com espinacs o kale, i gaudeix d'un impuls instantani d'energia i vitalitat.

Pesto de créixens

El pesto de créixens és una variació deliciosa i saludable del tradicional pesto d'alfàbrega. Simplement, barreja créixens frescos amb all, nous, formatge parmesà ratllat, oli d'oliva i un toc de suc de llimona en un processador d'aliments fins a obtenir una barreja suau i cremosa. Utilitza'l com a adorn per a pasta, com a salsa per untar en sandvitxos o com a condiment per a carns i peixos.

Saltejats i ous remenats

Els créixens es poden saltar ràpidament en una paella calenta amb una mica d'oli d'oliva i all picat per crear un plat saborós i nutritiu. Combina'ls amb altres verdures de temporada, com xampinyons, pebrots i cebes, i serveix-los com a acompanyament per a carns, aus o peixos. També pots afegir créixens a ous remenats per augmentar-ne el gust i el valor nutricional.

Regirat amb créixens
Regirat amb créixens / Font: Unsplash

Pans i truites

Afegir créixens picats a la massa de pa o truites és una excel·lent manera d'augmentar el seu contingut nutricional i donar-los un sabor únic. Prova de fer pans integrals amb créixens o afegir-los a la massa de truites abans de cuinar-les per obtenir un toc fresc i saludable.

En resum, els créixens són un aliment increïblement versàtil i nutritiu que es pot incorporar fàcilment en una varietat de receptes. Ja sigui en amanides fresques, sopes reconfortants, batuts verds o plats saltejats, els créixens són una excel·lent addició a qualsevol dieta equilibrada i saludable. Experimenta amb diferents maneres de cuinar-los per descobrir la teva manera favorita de gaudir d'aquest superaliment.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!