La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer un ou escalfat perfecte a casa.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer un ou escalfat perfecte a casa

Hi ha quatre tècniques diferents que es poden fer servir per aconseguir un ou escalfat al punt perfecte: amb aigua i vinagre; colant la clara; directament a la cassola o amb closca. Quatre maneres molt senzilles per aconseguir un resultat impecable i deliciós. El més important a l'hora de fer-ho, independentment de la tècnica, és que els ous siguin molt frescos. Com més bons siguin els ous, millor serà el resultat!

Ou escalfat Ada Parellada
L'ou escalfat perfecte seguint els consells d'Ada Parellada / Foto: Raquel Sánchez

Amb el primer mètode, haurem de deixar l'ou sense closca en un recipient amb aigua i vinagre durant mitja hora. Un cop hagin passat els trenta minuts, posarem l'ou en aigua calenta, però que no arribi a bullir. L'escalfarem quatre minuts, i el traurem amb cura. El segon mètode consisteix a obrir l'ou sobre un colador i filtrar la clara que sobri. Un cop fet, en un recipient amb aigua a punt de bullir fem un petit remolí i coem l'ou durant quatre minuts. El tercer mètode és més directe: obrirem l'ou directament a l'aigua, coem quatre minuts, i llestos. I per últim, podem coure l'ou amb closca en aigua, vinagre i sal durant quatre minuts, treure'l i pelar-lo amb cura.

Haurem de deixar l'ou sense closca en un recipient amb aigua i vinagre durant mitja hora. Un cop hagin passat els trenta minuts, posarem l'ou en aigua calenta, però que no arribi a bullir

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En les pròximes passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada molts més productes i consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com fer una hamburguesa perfecta a casa. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!