La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer una hamburguesa perfecta a casa.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.


Com fer la millor hamburguesa a casa 

En primer lloc, l'Ada ens recapitula els ingredients imprescindibles per fer l'hamburguesa perfecta a casa. Culata de l'espatlla de vedella o de vaca (70%), cap de llom del porc (20%) i una mica de papada del porc (10%). "Li demanarem al carnisser que ens piqui una sola vegada les carns", diu. Rematem amb sal, pebre i un rovell d'ou. Pastem, barregem i li donem la forma que caracteritza l'hamburguesa.

L'hamburguesa perfecta seguint els consells d'Ada Parellada / Foto: Raquel Sánchez
L'hamburguesa perfecta seguint els consells d'Ada Parellada / Foto: Raquel Sánchez

"Hi poso 200 grams d'hamburguesa, premo bé i les vaig guardant a la nevera amb el paper film", confessa la xef. Quan ens disposem a cuinar-la, l'hem de treure 30 minuts abans perquè perdi la temperatura. Escalfem la planxa sense res, pintem l'hamburguesa d'oli i la deixarem 3 minuts al foc. La pintem per l'altra banda i la girem: 3 minuts més. "Però mireu quin color, per favor. Quina delícia!", exclama. Acabem posant el formatge al damunt i tapem per fer millor la cocció i que es desfaci correctament el lacti. A partir d'aquí, podem rematar amb enciam, bacó, un ou ferrat i altres propostes que et vinguin al cap per acompanyar la millor hamburguesa que pots fer a casa. Bon profit!

Els ingredients imprescindibles són la culata de l'espatlla de vedella o de vaca (70%), cap de llom del porc (20%) i una mica de papada del porc (10%)

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En les pròximes passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada molts més productes i consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com saber si un ou és fresc o vell. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!