Hi ha combinacions que semblen fetes per trobar-se, i la de Badalona i Riudoms n'és una. Al restaurant Celler Joan Pàmies, ubicat al cor de Riudoms, han sabut unir la tradició tarragonina amb l'ànima del litoral barcelonès en una recepta que està conquerint a tots els que la tasten. El més curiós és que el secret no s'amaga darrere de tècniques complexes ni ingredients impossibles, sinó en una cosa tan senzilla i autèntica com uns carquinyolis artesans amb avellanes de Reus i un inconfusible toc d'Anís del Mono, el licor més icònic de Badalona. Una unió que no només barreja sabors, sinó també històries, arrels i afectes.
La combinació d'ingredients de Badalona i Ruidoms que triomfa
Al compte d'Instagram del restaurant, @cellerjoanpamies_ruidoms, els xefs expliquen que a la seva cuina ho fan tot “de principi a fi, amb les mans, el temps i els productes de casa”. Una declaració d'intencions que reflecteix una filosofia culinària basada en la proximitat, l'autenticitat i l'estima per la terra. Els protagonistes d'aquesta història són en Joan, natural de Riudoms, i la Laia, de Badalona, que han volgut retre homenatge als seus orígens en una recepta que els uneix de forma simbòlica i deliciosa. I és que aquests carquinyolis no són unes postres qualsevol: són el resultat d'una recepta familiar reinterpretada amb un toc modern i emocional.
El secret, com explica en Joan al vídeo, està en l'avellana de Reus, un producte típic de la zona i pràcticament un emblema de Riudoms. “És obligatori posar-n'hi avellana, és el truquet del poble”, diu entre rialles. Les avellanes, torrades i lleugerament picades, aporten una textura cruixent i un aroma inconfusible a aquests dolços tradicionals. Però el toc mestre arriba just al final: quan els carquinyolis surten del forn, se'ls afegeix un raig d'Anís del Mono, el licor de Badalona amb més d'un segle d'història. Aquest gest, tan petit com simbòlic, transforma la recepta en una fusió perfecta entre el Mediterrani tarragoní i el barceloní.

Els seus tocs especials són les avellanes del poble i l'anís del Mono de Badalona
El resultat és una recepta que emociona tant com sorprèn. Cada mossegada amaga la calidesa d'una cuina feta sense presses, on les mans treballen amb respecte i on els ingredients parlen per si mateixos. En temps en què la gastronomia s'omple d'artificis, propostes com la del Celler Joan Pàmies ens recorden que la veritable innovació rau a tornar a l'origen, a barrejar tradició amb sentiment, i a donar valor al que tenim a prop. Així, entre avellanes de Riudoms i anís de Badalona, en Joan i la Laia han creat alguna cosa més que unes postres: han enfornat una història d'amor convertida en sabor. Perquè, al final, això és el que millor sap a la cuina: les històries que s'expliquen amb el paladar i es recorden amb el cor. I si passen pel forn del Celler Joan Pàmies, segur que deixen un gust impossible d'oblidar.