El bròcoli és un vegetal versàtil i nutritiu que pot ser el protagonista de molts plats deliciosos. Una manera deliciosa de gaudir del bròcoli és preparar-lo amb una salsa poulette, una salsa cremosa a base de mantega, farina, brou i herbes fresques. Aquesta recepta no només realça el sabor natural del bròcoli, sinó que també el converteix en un plat espectacular que segurament impressionarà els teus convidats.

sam hojati M4hazNIyTsk unsplash
Bròcoli, un aliment amb moltes opcions / Foto: Unsplash

A continuació, et guiaré pas a pas per preparar una recepta espectacular de bròcoli amb salsa poulette:

Ingredients:

  • 1 cap de bròcoli fresc
  • 2 cullerades de mantega
  • 2 cullerades de farina
  • 1 tassa de brou de pollastre o vegetals
  • 1/2 tassa de crema espessa
  • 2 cullerades de julivert fresc picat
  • Sal i pebre al gust
hans ripa 4cEmT3AsoVc unsplash
Bròcoli, un aliment amb molts beneficis / Foto: Unsplash

Aquesta recepta de bròcoli amb salsa poulette és perfecta per a un sopar elegant

Instruccions:

  1. Prepara el bròcoli: Renta el cap de bròcoli sota aigua corrent i talla-la a florets petits. Retira les tiges més gruixudes i dures i reserva els florets.

  2. Cuina el bròcoli al vapor: Omple una olla gran amb aigua i col·loca un colador o cistella de vapor en la part superior. Afegeix els florets de bròcoli al colador i cobreix l'olla amb una tapa. Bull l'aigua i cuina el bròcoli al vapor durant uns 5-7 minuts, o fins i tot que estigui tendre però encara ferm. Retira el bròcoli del vapor i reserva.

  3. Prepara la salsa poulette: En una paella gran, fon la mantega a foc mitjà. Una vegada fosa, afegeix la farina i regira constantment durant 1-2 minuts per fer un roux. Després, a poc a poc, aboca el brou de pollastre o vegetals mentre continues regirant per evitar grumolls. Cuina la salsa fins que espesseixi lleugerament, aproximadament 5 minuts.

  4. Agrega la crema i les herbes: Una vegada que la salsa hagi espessit, aboca la crema espessa i regira fins que estigui ben incorporada. Després, agrega el julivert fresc picat i barreja bé. Prova la salsa i assaona amb sal i pebre al gust.

  5. Incorpora el bròcoli: Agrega els florets de bròcoli cuits a la salsa poulette i barreja suaument per cobrir-los completament amb la salsa. Cuina per uns minuts addicionals per escalfar el bròcoli i permetre que absorbeixi els sabors de la salsa.

  6. Serveix i gaudeix: Una vegada que el bròcoli sigui calent i ben cobert amb la salsa, retira la paella del foc. Serveix el bròcoli amb salsa poulette en plats individuals i gaudeix d'aquest deliciós plat com a acompanyament o com a plat principal.

Aquesta recepta de bròcoli amb salsa poulette és perfecta per a un sopar elegant o dinar especial a casa. El bròcoli tendre es combina perfectament amb la salsa cremosa i aromàtica, creant un plat que segurament serà un èxit en qualsevol ocasió.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!