Pot ser que de forma recurrent la patata s'hagi considerat com un aliment humil, però la realitat és que amb aquest aliment es poden preparar plats amb què a qualsevol se li pot fer la boca aigua. No fa falta massa temps: simplement prepara't amb les salses per a patates que més t'agradin i prepara un plat irresistible. Amb quin et quedes de les que et presentem?

Amb la patata es poden preparar plats amb què a qualsevol se li pot fer la boca aigua

1. Salsa Allioli: la salsa per a patates més mediterrània

Una de les més irresistibles receptes dins del repertori de gairebé qualsevol és la de patates allioli. Com resistir-se al sabor de l'allioli amb un toc de julivert! El toc especial d'aquesta popular tapa dependrà de l'allioli que triïs.

2. Salsa Deluxe: l'esperit burger

Amb unes patates grill desitjaràs dipejar en gran. La salsa per a patates que les acompanyi no pot ser cap altra que la salsa D-luxi. Els seus ingredients (el iogurt, la crema de llet, la ceba i el cibulet) ofereixen un sabor singular. Saborosa i curiosa, la Salsa D-Luxe no deixarà indiferent a ningú. Submergeix les teves patates en aquesta cremosa increïble salsa i veuràs quin èxit.

3. Fondue de formatge: una salsa per a patates gurmet

Una manera deliciosa de gaudir d'unes bones patates en família és a l'estil fondue. La fondue de formatge és una idea molt bona i divertida. Encara que tradicionalment la fondue es menja amb trossos de pa torrat, preparar-la amb patates és una alternativa deliciosa. Als petits (i no tan petits) els encantarà punxar les patates i submergir-les en formatge. A més, pots escollir els formatges que més t'agradin.

Fondue
Fondue / Font: Unsplash

4. Quètxup: l'aposta més clàssica

No perquè sigui clàssic deixa de ser bo. El quètxup és una de les salses per a patates per excel·lència. Senzill i saborós. Mullar-ne unes xips molt cruixents en un quètxup d'alta qualitat, és un plaer per als sentits. Són els teus comensals amants del quètxup? Segur que més d'un sí. A gaudir junts.

Quètxup
Quètxup / Font: Unsplash

5. Salsa per a patates Bombai: apte només per a valents!

T'agrada el curri? Si la resposta és sí, d'entre totes les salses per a patates, has de provar la salsa Bombai. És una barreja de garam masala o espècies de curri i altres potents ingredients, com el bitxo, que donen com a resultat una consistent i picant salsa, que està per llepar-se els dits. Les patates Bombai són un fantàstic pica-pica per compartir amb els més valents.

No se't fa la boca aigua de pensar-ho? Les patates són ben bones de qualsevol manera, però si els dones el toc perfecte, seran irresistibles tant per a tu com per als teus convidats. Un aliment a més del més complet i ideal per compartir.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!