Cuinar llenties pot ser una tasca relativament senzilla, però fins i tot els cuiners més experimentats poden cometre errors que afecten el resultat final. Aquests són quatre errors comuns que es cometen en coure llenties i com evitar-los per aconseguir unes llenties delicioses i ben cuites:

Fins i tot els cuiners més experimentats poden cometre errors que afecten la cocció de les llenties

chandan chaurasia J5KMugvdP44 unsplash
Llenties, un aliment més que saludable / Foto: Unsplash
  1. No remullar les llenties: Una creença errònia és que tots els llegums necessiten ser remullats abans de cuinar-los, però les llenties no són un d'ells. A diferència de les mongetes, les llenties no requereixen remull previ. Tanmateix, algunes persones opten per remullar-les durant unes quantes hores o durant la nit per reduir el temps de cocció i fer-les més fàcils de digerir. Si decideixes remullar les llenties, assegura't d'esbandir-les bé abans de cuinar-les per eliminar qualsevol brutícia o residu.

  2. Agregar sal al principi: Agregar sal a l'aigua de cocció pot fer que les llenties es tornin dures i tardin més a cuinar-se. La sal pot interferir amb la capacitat de les llenties per estovar-se adequadament. En lloc d'agregar sal al principi, espera fins que les llenties siguin tendres abans d'assaonar-les. D'aquesta manera, podràs controlar millor el nivell de sal i obtenir llenties ben cuites i saboroses.

  3. Cuinar a foc alt: Cuinar les llenties a foc alt pot provocar que es desfacin i es tornin massa toves. És millor cuinar-les a foc mitjà o baix per evitar que es desfacin i conservin la seva forma. També és important mantenir un ull en elles i regirar ocasionalment per assegurar-se que no s'enganxin al fons de l'olla.

  4. No esbandir les llenties: Abans de cuinar les llenties, és crucial esbandir-les sota aigua freda per eliminar qualsevol brutícia, pols o residu que puguin contenir. No esbandir-les adequadament pot resultar en una textura sorrenca o en la presència de residus no desitjats al plat final. A més, esbandir les llenties també pot ajudar a reduir el contingut de midó i prevenir la formació d'escuma durant la cocció.

christina rumpf 4diGCtzOYKM unsplash
Llenties, cal remullar-les? / Foto: Unsplash

En resum, cuinar llenties de manera reeixida implica evitar aquests errors comuns. No és necessari remullar les llenties abans de cuinar-les, però si ho prefereixes, assegura't d'esbandir-les bé abans d'utilitzar-les. Agrega sal cap al final del procés de cocció per evitar que les llenties es tornin dures, cuina a foc mitjà o baix per conservar la seva forma i evita els residus al plat final esbandint les llenties adequadament abans de cuinar-les. Amb aquests consells simples, podràs gaudir de llenties perfectament cuites als teus plats favorits.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!