La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com picar una ceba i fer un sofregit d'allò més fàcill.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com picar una ceba i fer un sofregit

El primer que hauràs de tenir és una ceba, lògicament, i un ganivet ben afilat. La ceba pot ser de la varietat que vulguis, però el ganivet convé que el tinguis de qualitat; o almenys, ben esmolat. Escapça la ceba, pela-la i parteix-la per la meitat. Fes un parell de talls horitzontals a la ceba i després unes quantes incisions verticals. Amb aquests talls fets, pica la ceba i veuràs com et queden uns daus petits i de la mida perfecta. El més imporant de tot és fer-ho al teu ritme; és més important un dit que una ceba!

Una recepta deliciosa que pots fer amb la ceba són uns talls de llom ben tendres

Amb la ceba picada, afegeix-la a la paella amb oli, aigua i sal. Deixa-ho coure entre tres quarts d'hora i una hora a temperatura baixa. La ceba t'ha de quedar rossa, però no completament daurada. Si la volguessis sofregir mitja hora més acabaries fent ceba caramel·lizada. No és l'objectiu d'avui, però és una preparació deliciosa que pots fer si tens una mica més de temps i que et servirà com a condiment o acompanyament d'altre plats exquisits.

Una recepta deliciosa que pots fer amb la ceba són uns talls de llom ben tendres. Posa el llom a la paella fins que quedi ros per les dues cares. Afegeix-hi un raig de conyac i un de vi blanc i espera que s'evapori l'alcohol. Aboca-hi la ceba, una cullerada de mostassa i una mica de farigola. Un plat bàsic exquisit que pots fer en cinc minuts. 

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En un futur pròxim passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com pelar una carabassa. Fins a la setmana vinent!