La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer el peix a la paella i que no s'enganxi per superar un obstacle molt quotidià a les llars catalanes.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.


Com fer el peix a la paella i que no s'enganxi

"S'ha acabat que se'ns enganxi el peix a la paella", exclama l'Ada Parellada. I és que qui no s'ha trobat mai amb aquesta situació? Estar cuinant un magnífic peix i haver de barallar-se amb l'estri a cuinar perquè el peix s'hi està impregnant i esmicolant a trossos en la lluita ferotge perquè no s'enganxi. La cuinera del Semproniana hi posa fil a l'agulla per donar-nos la solució final. "El truc definitiu perquè no et passi mai més", revela.

El primer que hem de fer és assecar bé el peix amb un paper. Hi posem sal, i a continuació, pintem o embetumem el peix amb l'oli. "Aquesta és la pitjor paella que tinc, a veure si així se m'enganxa", es rebel·la l'Ada. Perquè com més vella i ratllada sigui la paella, més fàcil és que se'ns enganxi. Encenem la paella a foc fort i sense res d'oli. Quan veiem que la paella comença a treure fum, és quan hi hem de posar el peix. Hi afegim una mica de sal per la part de la carn. La clau de tot plegat és esperar que la pell faci crosta i se separi de la paella.

Assecar el peix amb un paper, pintar-lo bé amb oli, el foc fort i sense oli i esperar que la pell faci crosta i se separi de la paella: aquestes són les claus perquè no s'enganxi el peix a la paella

Com saber si la crosta s'ha separat de la paella? El que hem de fer és un petit moviment per sacsejar la paella i comprovar si el peix es mou. El pintem per la banda de la carn, anteriorment ho havíem fet per la part de la crosta, i ja el podrem girar. Per fer aquesta acció, emprarem una espàtula, ja que és l'eina que ens garanteix una major probabilitat d'èxit i que alhora no faci malbé la paella. Són menys de cinc minuts i una ajuda essencial per cuinar una barbaritat de plats.

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En les pròximes passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada, molts més productes i consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com tallar la ceba a cop de puny. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!