Aquest 20 de maig se celebra el Dia Mundial de la Maduixa, un aliment que és considerat "la reina de les fruites" a Occident. Per retre-li l'homenatge que es mereix a aquest aliment de temporada, et portem 5 receptes innovadores i molt diferents en les quals apareix la maduixa amb protagonisme. Un aliment com aquest són centenars de fruits, tants com granets podem veure a la superfície. És un fruit que es caracteritza per un color vermell intens, un sabor molt dolç, un punt àcid, una textura carnosa i un agradable aroma. La polpa, de fet, és fortament aromatitzada.

Dia Mundial de les Maduixes: 5 formes d'utilitzar aquesta fruita

A continuació, descobriràs com fer cinc plats en els quals la maduixa hi és present, però amb variacions. Et presentem la sopa de maduixa amb gelat i iogurt, el coulis de maduixa, el mousse de maduixa amb estofat de fruits vermells, les maduixes saltades amb pebre i rom sobre gelat de vainilla i, per últim, el pastís de nata farcit de maduixa

Sopa de maduixa amb gelat i iogurt

La sopa de maduixa amb gelat i iogurt han resultat ser unes postres d'aquelles coses vistoses, bones i fàcils de fer. Tan senzill com això. Són dues versions: amb gelat de torró Xixona i amb gelat de maduixa. L'elaboració és molt senzilla i encara més ràpida de preparar: només cinc minuts. Per poder-la cuinar només necessites 1 iogurt al gust, 300 g de maduixes madures, gelat al gust i reducció de Pedro Ximénez. Consulta el següent enllaç per poder seguir el pas a pas.

🍓 Recepta de sopa de maduixa amb gelat i iogurt
 

Coulis de maduixa

Hi ha una salsa ideal per celebrar el Dia Mundial de les Maduixes: la salsa coulis de maduixa. És una salsa per a postres molt fàcil de fer. Aprofita la temporada de maduixa fresca per gaudir d'una fruita tan saborosa, atractiva i exòtica, que està a l'abast de tothom. En aquest cas, el coulis està fet amb edulcorant per rebaixar calories, però podeu substituir-lo directament per sucre, en la mateixa proporció. Un exemple d'ús? Doncs, per a un pastís de formatge, però aquest només és un exemple de moltíssims. És hora de fer volar la creativitat!

🍓 Recepta de coulis de maduixa
 

Mousse de maduixa amb estofat de fruits vermells

De postres fets amb maduixa, n'hi ha per parar un carro. I gairebé tots són recomanables, ja que la maduixa és una fruita molt agraïda i versàtil. Aprofita el Dia Mundial de les Maduixes per posar-te creatiu i elaborar-ne un munt! En aquest cas, veuràs com fer una senzilla mousse de maduixa amb un estofat de fruits vermells, que s'engalana amb pasta brisa per fer-la més interessant a la vista. La pasta brisa perquè tolera millor la humitat que la pasta de full i aguantarà cruixent més temps. La decoració et pot agradar més o menys, però realment, en aquest cas, és un aspecte secundari de la recepta. És en aquests moments que la imaginació, la creativitat i el talent de cada cuiner o cuinera s'ha de reflectir.

Mousse de maduixa
Mousse de maduixa amb estofat de fruits vermells

🍓 Recepta de mousse de maduixa amb estofat de fruits vermells
 

Maduixes saltades amb pebre i rom sobre gelat de vainilla

Són unes postres molt ràpides de fer i amb un resultat extraordinari, el que fa d'aquesta recepta sigui una gran aliada dels cuiners domèstics. Unes maduixes saltades amb pebre i rom sobre gelat de vainilla, precisament per buscar aquest contrast fred-calent que tant captiva en unes postres. També s'ha de reconèixer que el pebre negre li va molt bé a la maduixa calenta. Es pot servir la maduixa freda, sí, però el plat perd tota la gràcia.

🍓 Recepta de maduixes saltades amb pebre i rom sobre gelat de vainilla
 

Pastís de nata farcit de maduixa

Per últim, una recepta de pastisseria. Però paciència perquè que és una mica llarga (120 minuts d'elaboració). Com fer un pastís de nata a partir d'un pa de pessic de color rosa fosc? El farciment serà una barreja de melmelada de maduixa i nata, que donarà una tonalitat rosa més clara que el pa de pessic. Es cobreix de nata i amb això s'obtenen tres capes visualment molt diferenciades. El pastís, el decorarem amb roses de nata, boles de xocolata i uns cors vermells de sucre. Com a colofó, es pot escriure el pastís amb cobertura de xocolata i li posarem uns arcs de cobertura negra que aportaran volum extra al pastís.

🍓 Recepta de pastís de nata farcit de maduixa