La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer carxofes al microones.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.


Com fer carxofes al microones?

"Per a aquells que no tenen temps, la solució definitiva". Així presenta l'Ada Parellada els consells d'aquesta setmana, uns tips enfocats a "aquells mandrosos que es tornen ganduls quan s'han de pelar les carxofes". En primer lloc, hem de tenir clar com conservar les carxofes perquè no es facin malbé. Podem decidir anar al supermercat a comprar-ne i no cuinar-les, per les raons que sigui, fins al cap de diversos dies. Per aquesta raó hem de tenir clar que la manera més eficaç per preservar l'estat òptim de les carxofes són posar-les en aigua en un gerro.

Com conservar les carxofes, els detalls per comprar-ne les millors al supermercat i el temps exacte per fer-les al microones: tots els consells d'aquesta setmana de l'Ada Parellada

"Són la flor de la carxofera, una flor que li agrada l'hivern. Sempre que faci fred, hi haurà carxofes", explicada l'Ada. Ara bé, quan anem al mercat hem de ser llestos i fixar-nos en aquests petits detalls per saber quines carxofes comprar. Com menys oxidada està la base, més fresca és i, per tant, més bona. D'altra banda, la carxofa ha d'estar tancada, "a punt per a la guerra", ironitza la cuinera i escriptora. Afegeix que el color és molt important: "verda i amb poques taques negres", emfatitza.

El soroll és molt important. En aquest cas, parlem d'aquell so trencadíssim quan la pelem, "aquella música de la carxofa". Si fan aquest crec és que estan boníssimes. Finalment, posem les carxofes al microones en un bol i tapades amb un plat al damunt i les deixem 7 minuts.

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En un futur pròxim passaran la revisió dels consells de l'Ada, la xocolata, les cebes, els bistecs i molt més que no podem revelar encara. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!