Halloween no seria el mateix sense un pastís de carbassa que robi totes les mirades. Amb el seu gust dolç, la seva textura cremosa i el seu aroma a canyella i espècies, aquestes postres s'ha convertit en un dels símbols més irresistibles de la tardor. Tot i que sembla una recepta elaborada, el cert és que preparar una pumpkin pie casolana és més senzill del que imagines. L'important és triar una bona carbassa, rostir-la amb cura i combinar-la amb els ingredients adequats per aconseguir un resultat suau, especiat i, sobretot, terriblement deliciós.
Com fer un pastís de carabassa per Halloween
L'encant d'aquest pastís no rau només en el seu gust, sinó també en el seu aspecte. Amb un to ataronjat intens, una base cruixent i aquella lluentor caramel·litzada a la superfície, esdevé les postres perfectes per a sorprendre a qualsevol taula de Halloween. Pots decorar-la amb nata muntada, una mica de sucre llustre o fins i tot amb figures de xocolata en forma de fantasmes o ratpenats. Sigui com sigui, aquesta recepta et permetrà gaudir de tot l'esperit tardorenc a cada mos.

Ingredients per al pastís de Halloween:
- 1 làmina de massa brisa o pasta brisa
- 500 g de carbassa rostida
- 200 ml de nata líquida per muntar
- 2 ous
- 100 g de sucre morè
- 1 culleradeta de canyella en pols
- ½ culleradeta de nou moscada
- ½ culleradeta de gingebre en pols
- 1 polsim de sal
- Unes gotes d'extracte de vainilla (opcional)
- Mantega per untar el motlle
Preparació del pastís:
Comença preescalfant el forn a 180 °C. Estén la massa brisa sobre un motlle untat amb mantega, pressionant bé les vores i punxant el fons amb una forquilla perquè no s'infli durant la cocció. Enforna-la uns 10 minuts fins que estigui lleugerament daurada, i reserva-la.

Mentrestant, tritura la carbassa rostida fins a obtenir un puré fi. En un bol ample, bat els ous juntament amb el sucre morè fins que la barreja blanquegi. Incorpora-hi la nata, el puré de carbassa i les espècies, canyella, nou moscada, gingebre i un pessic de sal. Si t'agrada un toc més aromàtic, afegeix-hi també unes gotes d'extracte de vainilla. Barreja bé tots els ingredients fins a aconseguir una crema homogènia i sedosa.
És important triturar la carbassa fins a aconseguir un puré fi
Aboca la barreja sobre la base de massa ja precuinada i allisa la superfície amb una espàtula. Enforna la coca durant uns 40-45 minuts, o fins que el farcit s'hagi quallat però conservi un punt cremós al centre. Deixa refredar completament abans de desemmotllar, ja que la textura millora quan s'asseu.
Per donar-li un toc encara més festiu, pots decorar-la amb nata muntada, encenalls de xocolata o sucre llustre en forma de teranyina. El resultat és un pastís suau, aromàtic i amb aquell gust de tardor que conquereix a qualsevol. Una recepta senzilla, deliciosa i perfecta per celebrar un Halloween de por… però només de com està de bona!