La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer un pa de pessic clàssic, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer un pa de pessic clàssic

El pa de pessic és el dolç català més estimat i utilitzat de tots. Un brioix tendre i gustós que es pot menjar sol, amb qualsevol acompanyament que vulguis i que a més serveix de base per a moltes altres receptes dolces a la cuina. El pa de pessic, sovint, no és la finalitat d'una recepta, sinó un pas més per a fer-ne una altra de més llarga. Per a fer un pastís, per exemple, el pa de pessic clàssic casolà és el teu millor aliat. Però si no et vols complicar, aquest brioix és fantàstic per menjar-se'l sol. Una bona llesca per berenar o un bon tall per sucar a la llet durant l'esmorzar són motiu més que suficient per decidir fer aquesta delícia.

Un brioix tendre i gustós que es pot menjar sol, amb qualsevol acompanyament que vulguis i que a més serveix de base per a moltes altres receptes dolces

Ingredients:

  • 4 ous
  • 110 g de farina
  • 120 g de sucre
  • 1 pessic de sal
Pa de pessic casolà / Foto: Martí Torres

Separem els rovells de les clares. En un bol posem les clares amb un pessic de sal i comencem a batre amb unes barnilles elèctriques. Anem abocant 60 g de sucre en forma de pluja. Batem a màxima potència fins a aconseguir que la clara sigui ben ferma. En un altre bol, posem els rovells amb l’altra meitat del sucre (60 g) i batem a màxima potència fins que faci cordó, que vol dir que els rovells són ben blancs i ferms i es pot fins i tot dibuixar una lletra. Tamisem la farina. Anem posant cullerada de farina als rovells i cullerada de clares muntades. Fem moviments evolvents amb molta cura fins a aconseguir integrar la farina però que no s’abaixin les clares. Anem combinant les cullerades de farina i de clares fins a acabar. Protegim un motlle que no sigui gaire gros (en el meu cas, un pírex quadrat de capacitat de 500 ml) amb paper de forn i posem la barreja. Enfornem a 170 °C 25 minuts. Quan surti del forn, el traiem del motlle i els fem refredar sobre una reixa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!