Cuinar cuixes de pollastre és una manera deliciosa i versàtil de gaudir d'una de les carns més populars i accessibles. Si bé moltes persones recorren a les receptes clàssiques, com el pollastre rostit o a la graella, existeixen altres maneres menys conegudes de preparar les cuixes de pollastre que poden transformar completament la teva experiència culinària. A continuació, et presentem algunes receptes innovadores i captivadores que et permetran gaudir de les cuixes de pollastre de manera totalment nova.

Cuixes de pollastre glacejades amb mel i soja

Aquesta recepta és una fusió perfecta de sabors dolços i salats, amb un toc asiàtic, que segur t'encantarà. Per preparar-la, necessitaràs cuixes de pollastre desossades i sense pell, mel, salsa de soja, all picat, gingebre ratllat i oli de sèsam. Marinar les cuixes en una barreja de mel, salsa de soja, all i gingebre durant almenys una hora (o tota la nit, si és possible) intensificarà els sabors. Després, cuina'ls en una paella a foc mitjà-alt fins que estiguin daurats i glacejats, aproximadament 8 minuts per cada costat. Empolvora amb llavors de sèsam i ceba verd picada abans de servir.

nathan dumlao Cr8 jYuvkaI unsplash
Les cuixes de pollastre sucoses poden fer-se amb molts condiments / Foto: Unsplash

Cuinar cuixes de pollastre és una manera deliciosa i versàtil de gaudir d'una de les carns més populars i accessibles

Cuixes de pollastre a la llimona i romaní al forn

Aquesta recepta t'ofereix un plat ple de sabor, utilitzant ingredients simples però aromàtics. Necessitaràs cuixes de pollastre amb pell, llimones, branquillons de romaní fresc, all picat, oli d'oliva, sal i pebre. Col·loca les cuixes en una safata per enfornar, ruixa amb oli d'oliva i esprem el suc d'una llimona sobre ells. Afegeix all picat, branquillons de romaní i rodanxes de llimona entre les cuixes. Assaona amb sal i empebra. Enforna 200 °C durant uns 40 minuts o fins que el pollastre estigui daurat i cuit per complet.

Cuixes de pollastre amb salsa de xampinyons i espinacs

Per a una opció més cremosa, prova aquesta recepta que combina la suavitat dels xampinyons i els espinacs amb la sucositat de les cuixes de pollastre. Sofregeix ceba picada i all en una paella amb oli fins que siguin transparents. Afegeix xampinyons en làmines i cuina fins que deixin anar la seva aigua. Incorpora cuixes de pollastre prèviament salpebrades i daurades. Agrega un rajolí de vi blanc i deixa reduir. Afegeix brou de pollastre i espinacs frescos, tapa i deixa coure a foc lent fins que el pollastre estigui tendre. Finalment, incorpora crema de llet per donar-li una textura suau i cremosa. Serveix calent.

mikey frost dM7JCxPvr8o unsplash
Espinacs i xampinyons, dues idees per a les teves cuixes de pollastre / Foto: Unsplash

Cuixes de pollastre estil cajún amb blat de moro a la graella

Per a aquells que prefereixen els sabors intensos i especiats, les cuixes de pollastre a l'estil Cajún són una excel·lent opció. Marinar les cuixes amb una barreja d'espècies Cajún, all en pols, ceba en pols, farigola, orenga, pebre vermell dolç i picant, i un toc d'oli d'oliva. Deixa marinar per unes hores. Cuina les cuixes en una graella preescalfada, tombant-los regularment fins que estiguin ben cuits. Serveix amb panotxes rostides i untades amb mantega i empolvorades amb les mateixes espècies Cajún.

Aquestes receptes demostren la versatilitat de les cuixes de pollastre i com poden ser l'estrella de plats innovadors i plens de sabor. Experimentar a la cuina amb aquestes idees t'obrirà un món de possibilitats culinàries que segur captivaran a tots a la taula.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!