Quan parlem d'aliments rics en àcids grassos omega-3, el salmó sol ser el primer peix que ve al cap. Tanmateix, hi ha diversos peixos que superen el salmó en contingut d'omega-3, proporcionant una excel·lent font d'aquests àcids grassos essencials per a la salut cardiovascular, cerebral i ocular. A continuació, explorem alguns dels peixos amb més omega-3 que el salmó.

Hi ha diversos peixos que superen el salmó en contingut d'omega-3

Verat

El verat és un peix blau que es destaca pel seu impressionant contingut d'omega-3. Una porció de 100 grams de verat fresc proporciona al voltant de 4,5 grams d'àcids grassos omega-3, superant fàcilment el salmó. Aquest peix de sabor fort és versàtil a la cuina i es pot rostir, fumar, enfornar o enllaunar per a una varietat de preparacions delicioses.

Sardines

Les sardines són petits peixos amb un gran sabor i un alt contingut d'omega-3. Una porció de 100 grams de sardines fresques conté aproximadament 2 grams d'àcids grassos omega-3, convertint-les en una opció econòmica i saludable. A més, les sardines enllaunades són convenients i estan fàcilment disponibles, la qual cosa les converteix en una excel·lent opció per incloure en amanides, sandvitxos i pastes.

alex teixeira N8 bMqUMS8g unsplash
Sardines, riques en omega-3 / Foto: Unsplash

Anxoves

Les anxoves són un altre peix petit però poderós en termes de contingut d'omega-3. Una porció de 100 grams d'anxoves fresques proporciona al voltant d'1,5 grams d'àcids grassos omega-3. Sovint es consumeixen en forma de filets salats o enllaunats en oli, i són un ingredient popular en pizzes, amanides i plats de pasta.

Truita

La truita és un peix d'aigua dolça que també és ric en omega-3. Una porció de 100 grams de truita fresca conté aproximadament 1,2 grams d'àcids grassos omega-3. Aquest peix de sabor suau és fàcil de cuinar i es pot rostir, enfornar, fumar o cuinar a la graella per obtenir resultats deliciosos.

Areng

L'areng és un altre peix blau que ofereix una generosa quantitat d'omega-3. Una porció de 100 grams d'areng fresc proporciona al voltant d'1 gram d'àcids grassos omega-3. A més del seu perfil nutricional impressionant, l'areng és apreciat pel seu sabor distintiu i es pot gaudir en escabetx, fumat, enllaunat o en plats cuinats.

paul einerhand E6T7HTsNILw unsplash
Areng, un peix molt nutritiu / Foto: Unsplash

Si bé el salmó és conegut per ser una excel·lent font d'omega-3, hi ha altres peixos que superen fins i tot el salmó en contingut d'aquests àcids grassos essencials. El verat, sardines, anxoves, truita i areng són només alguns exemples de peixos deliciosos i nutritius que poden ajudar-te a augmentar la teva ingesta d'omega-3 i promoure una salut òptima. En incloure una varietat d'aquests peixos en la teva dieta regularment, pots aprofitar al màxim els beneficis per a la salut dels àcids grassos omega-3.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!