Aquest dijous a la nit va tenir lloc a l'IDEAL Centre d'Arts Digitals de Barcelona un espectacle únic. Una commemoració a la feina centenària del Celler Perelada i un homenatge excepcional als 5 sentits. Perelada ha complert 100 anys i ho ha fet amb la celebració més especial possible. Reunint periodistes d'arreu de Catalunya i celebritats gastronòmiques de Barcelona, València o Madrid, entre altres localitats, es van aplegar unes 300 persones en l'espai més multisensorial de la ciutat comtal.

Metavers i realitat com no s'havia fet abans

Javier Suqué, president i copropietari de Perelada, juntament amb els seus germans, i Delfí Sanahuja, enòleg i director tècnic de la companyia des de fa 30 anys, van protagonitzar i encapçalar aquesta festa culinària que va traslladar l'Empordà a Barcelona, i viceversa.

🍷 Perelada celebra 100 anys i es proposa ser referent en sostenibilitat i excel·lència
 

Només posar els peus a l'entrada, una exposició detallada repassava tota la història de Perelada al llarg d'aquest últim segle. Això ja feia preveure que el que ens esperava era un esdeveniment imperiós i incomparable. L'experiència inèdita a través d'un tast de vins amb el qual recórrer la crònica més sorprenent d'un celler: des del seu icònic castell, les col·leccions d'art i tresors que amaga, fins als seus màgics festivals d'estiu, passant per les seves vinyes i el seu espectacular nou celler inaugurat el 2022. D'aquesta manera, el Centre IDEAL i el Celler Perelada van unir metavers i realitat com no s'havia fet abans.

Les preparacions prèvies del centenari de Perelada / Foto: MarioWurzburger
Les preparacions prèvies del centenari de Perelada / Foto: Mario Wurzburger

Els 5 sentits de la història i de les minuciositats

Una cosa va quedar ben clara: el Celler Perelada és sinònim de perfecció. Van cuidar tots i cada un dels detalls. Un exemple que potser va passar desapercebut per a alguns: cada una de les 5 copes de vi que vam prendre tots els presents s'il·luminava en el moment en què havíem de fer el tast. Un tast, per cert, que va envoltar-nos completament amb els espectaculars 360 graus i les imatges i vídeos que descrivien amb nostàlgia i tendresa la història romàntica d'aquest celler amb la terra, amb l'Empordà i amb Catalunya.

Menció especial aquí per dues persones que van facilitar que la celebració fos tant poètica com descomunal. En primer lloc, l'enòleg Sanahuja va conduir les 300 persones a gaudir d'un tast amb cinc copes de vi -dos de vi blanc i tres de negre- durant quasi mitja hora que es va quedar curta. Amb imatges i vídeos intercalats que abundaven la sala multisensorial de l'IDEAL, els 300 ens abraonàvem com soldats, però amb suavitat, cap a la copa que esperava fer-nos les delícies. I ho va fer. L'altra designació destacada va ser pel xef Paco Pérez que va brindar un sopar meravellós amb tapes senzilles, però sensacionals.

El gran moment del Celler Perelada

L'acte va servir per actuar com a colofó final del gran moment que viu la companyia. Durant el 2022 el Celler va facturar més de 20 milions d'euros, un 10% més que el 2019, l'últim exercici econòmic prepandèmia. A més, Suqué ja va avançar que la marca preveu créixer un 10% aquest 2023 i superar els 22M € en vendes. "Som una família molt petita, unida i sense complexitats. Estem tots d'acord cap a on volem anar", va precisar Javier Suqué.