El celler Família Torres és la nova marca de vi més admirada del món. L'empresa penedesenca ha assolit la primera posició al The World's Most Admired Wine Brands 2024, un prestigiós rànquing que premia els cellers més rellevants del món i que enguany compta amb dues cases catalanes: Família Torres (DO Penedès) i Perelada (DO Empordà).

Primers del món

El celler Família Torres, de Vilafranca del Penedès, s'ha proclamat campiona del The World's Most Admired Brands 2024, el rànquing internacional més important de marques de vi del món. Els Torres revaliden plaça entre les cinc primeres posicions, escalant del quart lloc que van obtenir l'any passat al primer. La segona posició l'ocupa el celler argentí Catena Zapata -millor celler de Sud-amèrica- i la tercera és per als australians del celler Penfolds -millor celler d'Austràlia i Àsia-.

Perelada, a la posició quaranta-tres, és l'única nova entrada a la llista d'enguany i el segon celler català que conforma el rànquing

Sala del restaurant Castell de Peralada - O.F.D
A més de vi, a Perelada hi ha un restaurant amb una estrella Michelin / Foto: Oriol Foix Duaigües

El celler sud-africà Kanonkop, en dotzena posició, és el millor d'Àfrica i Orient Mitjà, i el que escala més posicions respecte a l'any passat, trenta-una. Jackson Family Wines, al número vint-i-quatre, és el celler més admirat d'Amèrica del Nord, i Perelada, a la posició quaranta-tres, és l'única nova entrada a la llista d'enguany i el segon celler català que conforma el rànquing.

Vi de prestigi

Els cinquanta cellers que conformen la llista són les marques de més prestigi i qualitat de tot el món segons el jurat del rànquing. A més dels dos vins catalans, el The World's Most Admired Brands 2024 també inclou cellers d'altres punts de l'estat: en cinquena, Vega Sicilia (Ribera del Duero); en novena, CVNE (Ribera del Duero), en onzena, La Rioja Alta (Rioja); en dinovena, Faustino (Rioja); en trenta-tresena, Marques de Riscal (Rueda); en trenta-quatrena, Ramon Bilbao (Rioja i Rueda); en quarantena, Campoviejo (Rioja) i tancant el rànquing en cinquantena posició, Bodegas Protos (Ribera del Duero).

Un nivell molt alt que demostra el potencial dels vins locals i la projecció internacional que comencen a tenir -Perelada- i que revaliden -Família Torres-

En total són deu els cellers de l'estat que conformen el rànquing, dos dels quals catalans. Un nivell molt alt que demostra el potencial dels vins locals i la projecció internacional que comencen a tenir -Perelada- i que revaliden -Família Torres-. França és el país amb més representació al rànquing i Europa, amb trenta-quatre cellers, el continent que n'aporta més.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!