La Barcelona Wine Week ha tancat una nova edició de rècord amb xifres mai vistes fins ara. Per acabar d'arrodonir la festa, Can Putades s'han colat a un dels actes més prestigiosos de la BWW: "Dones del vi". Un col·lectiu de professionals del món del vi que advoca per la visibilitat de la dona des del treball de la vinya fins a la comunicació del vi. A l'acte s'ha ofert un tast de vi que amb més de 40 elaboradores, més de 20 DO i més de 200 vins per a tastar. Una fita única que avui et portem de primera mà!

Dones del vi

El sector vitivinícola, tant a Catalunya com a la resta de l'estat, és un sector molt masculinitzat. Directors, propietaris i persones amb responsabilitats, però també enòlegs, sommeliers i viticultors.

Els homes ocupen la majoria d'espais d'un sector que hauria de ser més plural

Els homes ocupen la majoria d'espais d'un sector que hauria de ser més plural. Per aquest motiu, en el marc de la Barcelona Wine Week, el festival "Dones del vi" vol donar a conèixer totes les professionals - que no són poques - vinculades al sector vitivinícola català. No són poques, però sovint estan invisibilitzades. Sense anar més lluny, a la inauguració de la Barceona Wine Week que es va fer al pavelló vuit de Fira de Barcelona, la gran majoria de representants polítics i institucionals eren homes. A més, a les xerrades i esdeveniments organitzats al mateix recinte, la majoria de caps de cartell eren professionals homes.

Wine Week Barcelona WWB 2024 luis plana ministre agricultura / Foto: Carlos Baglietto
La majoria d'autoritats a la presentació de la fira eren homes / Foto: Carlos Baglietto

Can Putades s'ha colat a la festa per descobrir que es cou en aquest món. Una festa en un palau, el de Pedralbes, és un esdeveniment que les garrotxines no es podien perdre. Productores, enòlogues, sommeliers i directores d'entitats tan importants com l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) han compartit punts de vista i copes de vi en un indret privilegiat. La periodista i sommelier Meritxell Falgueras explica que l'esdeveniment se seguirà organitzant any rere any durant el temps que calgui fins que no s'aconsegueixi la plena igualtat al sector.

Un lideratge que no seria possible sense la feina d'unes dones que moltes vegades queden injustament relegades a un segon pla

Catalunya és la comunitat autònoma amb més cellers participants a la Barcelona Wine Week. Unes xifres, un 10% més altes que l'any passat, que certifiquen el lideratge català al conjunt de l'estat. Un lideratge que no seria possible sense la feina d'unes dones que moltes vegades queden injustament relegades a un segon pla.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!