Tancàvem el 2023 amb Catalunya reafirmant, un any més, el seu lideratge gastronòmic al conjunt de l'estat. Durant el 2023, Catalunya va concentrar la majoria de premis gastronòmics que es van repartir a Espanya, amb distincions en tots els àmbits; des de la cuina fins a la sala, passant pel producte dolç i de temporada. Una qualitat gastronòmica que destaca per sobre la resta, i que es consolida al capdamunt dels rànquings mundials. El palmarès català en el món gastronòmic durant aquest darrer any 2023 és incommensurable. I el 2024 apunta cap a la mateixa direcció i és que un 'barman' català ha guanyat un dels premis 'gastro' més importants a Itàlia.

Gala Barawards 2023 Itàlia: un majestuós Dry Martini

Dry Martini By Javier de las Muelas Sorrento ha estat guardonat com el primer lloc a la gala Barawards 2023 Itàlia, celebrada aquesta setmana a Milà i que organitza la revista 'Bargiornale', a la categoria Bar d'Albergo Dell'Anno 2023, segons informa la marca en un comunicat aquest dimecres. Dry Martini Sorrento és la marca creada per Javier de las Muelas qui, el 2018 i juntament amb Giulia Rossano i Lucio d'Orsi, propietaris del Majestic Palace Hotel, "van portar a Itàlia l'univers Dry Martini", expliquen.

La terrassa del Majestic Palace Hotel que acull la terrassa Dry Martini Sorrento té una vista de 360 ​​graus que abasta des del mar del Golf de Nàpols, amb el Vesuvi al fons, fins als turons de la península de Sorrento. Els finalistes següents del certamen organitzat per la citada revista són, per aquest ordre, The Bulgary, de l'Hotel Milano; Co.Mo Bar & Bistrot, del Mandarin Oriental, a Como; Arts BARar, a St. Regios, a Venècia; Convivium Bar, del Monau Delle Terre Nere, a Zafferana Etnea; Bar Sant'Andrea, a la Vila Sant'Andrea de Taormina, i Stilla Bar, del Four Seasons Hotel de Milà. La carta Dry Martini Sorrento inclou 200 còctels amb 100 variacions diferents del Dry Martini.

Catalunya i Itàlia: diferències amb bases comunes

Catalunya i Itàlia són dues regions amb riques tradicions gastronòmiques, però també tenen notables diferències en termes d'ingredients, tècniques i plats característics. Tot i que comparteixen alguns elements fonamentals de la cultura mediterrània, hi ha particularitats que defineixen la cuina de cada regió. Pel que fa a les similituds, destaquen els productes frescos i locals: tant a Catalunya com a Itàlia, es valora la utilització d'ingredients frescos i locals. La cuina mediterrània es caracteritza per fer un ús extensiu de productes de temporada.

Altrament, les dues regions comparteixen la preferència per l'oli d'oliva com a greix principal a la cuina. Aquest ingredient és essencial per a la preparació de molts plats tradicionals. I, finalment, un enfocament a la família i la comunitat: el menjar es considera una part important de la vida social en les dues cultures. Els àpats familiars i les celebracions sovint giren al voltant del contingut que hi ha al damunt de la taula.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!