En una ciutat com Barcelona, on l'oferta gastronòmica abunda i el turisme marca el ritme de molts locals, trobar un racó autèntic, amb encant i preus raonables, s'ha convertit en tota una troballa. A la part alta de la ciutat, lluny de la bullícia de les zones més transitades, hi ha la Bodega Pàdua, un bar sense pretensions, però amb una personalitat única que ha conquerit els qui valoren el menjar casolà de veritat. Aquí, no hi ha cues de turistes ni menús pensats per a estrangers despistats. El que hi ha és cuina tradicional catalana, plats abundants i un ambient que fa olor de barri i de sobretaula sense presses.

El bar sense turistes a la part alta de Barcelona

En aquesta bodega situada en el número 92 del conegut carrer Pàdua, la joia de la corona és el seu menú de migdia, disponible de dilluns a dissabte per només 15,90 €, un preu que sorprèn en una ciutat on els menús de qualitat sovint superen els 25. Cada dia, el client pot elegir entre quatre o cinc opcions de primer i de segon, sempre amb propostes variades i casolanes: des d'unes llenties estofades com les de casa o una amanida ben feta, fins a unes mandonguilles amb sípia o un bacallà amb romesco i mongetes. A això cal sumar-li les postres, també casolanes, amb clàssics com el pastís Sacher, la mel i mató o fruita fresca, tot inclòs en el preu juntament amb el pa i la beguda.

VERMUTERIA PÀDUA GOURMETERIA 003
La Bodega Pàdua / Foto: La Gourmeteria

Però si hi ha una cosa que fa especial aquesta bodega amb ànima de casa de menjars és que no es limita només al migdia. Els esmorzars de forquilla, tan típics de la tradició catalana, també tenen el seu espai a la Bodega Pàdua. A primera hora del matí és habitual veure clients del barri gaudint de plats calents com la botifarra amb fesolets i allioli o els ous estrellats amb xistorra, acompanyats d'un bon cafè, una canya o fins i tot una copa de vi. Un esmorzar dels d'abans, sense floritures ni postureig, perfecte per començar el dia amb energia.

En aquesta bodega situada en el número 92 del conegut carrer Pàdua, la joia de la corona és el seu menú de migdia, disponible de dilluns a dissabte per només 15,90 €

VERMUTERIA PÀDUA GOURMETERIA 002
Detalls icònics de la bodega / Foto: La Gourmeteria

El local per si mateix té un encant vintage, amb una decoració que recorda les antigues bodegues de barri: mobles de fusta, pissarres amb els plats del dia i quadres amb la temàtica de la capital catalana. El seu ambient acollidor el converteix en el lloc perfecte per menjar sol, en parella o amb amics, sigui per a un menjar informal o per a un d'aquests aperitius que s'allarguen fins i tot ben entrada la tarda. Un refugi gastronòmic on encara es menja bé, sense complicacions i a preus que no espanten.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!