El Bar Marsella podrà mantenir l'activitat durant almenys 5 anys més. L'Ajuntament de Barcelona ha prorrogat el contracte de lloguer del bar més antic de Barcelona, obert des de l'any 1820 i catalogat com a patrimoni arquitectònic, històric, artístic i paisatgístic. El quart tinent d'alcalde i director de l'àrea d'Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha anunciat la decisió aquest matí a la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior de l'Ajuntament de Barcelona.

Més de 200 anys d'història

El Bar Marsella és el bar més antic de Barcelona. Un establiment amb més de 200 anys d'història -obert des del 1820- que podrà mantenir l'activitat durant almenys 5 anys més. Segons ha anunciat el quart tinent d'alcalde, Jordi Valls, l'Ajuntament de Barcelona ha acceptat la pròrroga que l'arrendatari del local, José Lamiel Vallvé, ha sol·licitat. El preu actual del lloguer és de 927 € al mes i amb aquesta decisió, el Bar Marsella s'assegura 5 anys d'activitat en una ciutat que cada dia veu tancar més locals centenaris.

bar marsella bar mes antic barcelona
Es tracta d'un bar mític que consolida la seva supervivència. / Foto: Pickapictour

Un bar de renom

La decisió és important perquè assegura la supervivència d'un bar bicentenari en una ciutat on la tendència és obrir nous locals vinculats a les modes gastronòmiques i en la qual les notícies de tancaments estan a l'ordre del dia. Establiments com la pastisseria Kessler Galimany o el Sants Es Crema en són alguns exemples. El Bar Marsella, però, no ho ha tingut fàcil, ja que va haver de fer front a l'amenaça de desnonament l'any 2013. El local va estar a punt de tancar per traslladar-se a una altra ubicació perquè el propietari de l'edifici va decidir no renovar el contracte.

La popularitat del bar i la importància per al barri on s'ubica (el Raval) va mobilitzar el veïnat, que va aconseguir recollir més de 10.000 firmes en contra del tancament del bar

Volia vendre l'edifici sencer, amb l'espai on s'ubica el bar inclòs. L'Ajuntament de Barcelona hi va intervenir per comprar l'edifici per 1,1 milions d'euros, valor equivalent al preu de venda que demanava el propietari. La popularitat del bar i la importància per al barri on s'ubica (el Raval) va mobilitzar el veïnat, que va aconseguir recollir més de 10.000 firmes en contra del tancament del bar. Així doncs, la nova pròrroga del contracte assegura 5 anys de tranquil·litat per a un establiment que les ha vist de tots colors. Una bona notícia per a la gastronomia de Barcelona, i de Catalunya, que es desmarca de la tendència negativa vista a la capital durant els últims mesos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!