El barri de Sants perd un altre local mític: la pastisseria Kessler Galimany abaixa la persiana per motius econòmics després de 74 anys donant servei al barri. Segons ha afirmat Joan Galimany, segona generació de pastissers al capdavant de la botiga, al Portal de notícies Sants-Montjuïc, "l'esforç que s'ha de fer per portar una empresa és molt dur, i ja des de la pandèmia portàvem arrossegant una gran flaquesa, sobretot econòmica", motiu principal que ha precipitat el tancament.

Un local de referència

Teresa Kessler i en Josep Galimany van obrir la pastisseria l'any 1950. Ambdós venien de mons diferents, sense cap vinculació amb el negoci, i es van arriscar en un projecte que es va acabar consolidant de manera ferma al barri. Sants perd una botiga de referència per a molts veïns que han crescut amb l'establiment. Gairebé 75 anys d'història avalen un llegat que ara s'acaba per culpa de les conseqüències econòmiques de la pandèmia. Joan Galimany, fill de Teresa Kessler i Josep Galimany, és la segona generació de pastissers al capdavant de la botiga. En declaracions a El3.cat, Galimany afirma que "les noves normatives, els nous impostos, i els nous lloguers fan que les petites empreses no hàgim pogut aguantar ni assumir totes aquestes despeses".

Gairebé 75 anys d'història avalen un llegat que ara s'acaba per culpa de les conseqüències econòmiques de la pandèmia

Parada Kessler Galimany
La Kessler Galimany és una pastisseria molt vinculada al barri de Sants. / Foto: @kessler.galimany

Les últimes setmanes

La pastisseria romandrà oberta fins al pròxim dimecres 3 d'abril. A partir d'aleshores, abaixarà la persiana definitivament per posar punt final a gairebé tres quarts de segle d'història. La Kessler Galimany completa tres generacions al capdavant del negoci: Els fundadors -Teresa Kessler i en Josep Galimany-, l'actual propietari -Joan Galimany- i la seva filla, Judith Galimany, qui regenta la cafeteria que van obrir l'any 2001.

Abaixarà la persiana definitivament per posar punt final a gairebé tres quarts de segle d'història

El portal de notícies local Sants3Radio ha avançat la notícia que ha deixat tocat el barri. Un tancament més que se suma al que va viure el veïnat fa unes setmanes del restaurant Sants Es Crema.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!