Segur que coneixes molts restaurants amb estrella Michelin: El Celler de Can Roca, Mugaritz, Cocina Hermanos Torres o la Boscana, entre moltíssims altres a Catalunya i a la resta de l'Estat. La guia Michelin és una de les guies gastronòmiques més prestigioses del món, i no tothom en pot formar part. Ara bé, el que segurament no sabies és que hi ha establiments de tota mena que en formen part. Des de restaurants d'entrepans fins a establiments de fideus, passant per gelateries. Aquesta és l'única gelateria del món que té una estrella Michelin.
L'única gelateria Michelin
La cuina va molt més enllà dels plats salats. La gran majoria de restaurants són aclamats pels seus plats salats, i en alguns casos, per les postres dolces que serveixen en un àpat complet. Però la guia Michelin també té en compte altres tipus de locals que fan una cuina excel·lent, amb conceptes que no t'imaginaries. És el cas de la gelateria Minimal, a Taiwan, l'única premiada amb una estrella Michelin.
Lluny del que podria semblar, aquesta gelateria no té uns preus desorbitats. Un gelat costa aproximadament 5 €, un preu molt correcte tenint en compte que es tracta d'un establiment amb una estrella Michelin
El cas d'aquest establiment és ben curiós. En realitat no és només un restaurant, sinó que també és una botiga de gelats. La gent no només hi va a menjar, sinó que va a buscar-hi el menjar per endur-se'l, com en qualsevol altra gelateria del món. A Minimal, però, van una passa més enllà i elaboren uns gelats extraordinaris de sabors molt curiosos i diferents, amb unes tècniques que li han merescut el guardó de la prestigiosa guia francesa; un guardó especial perquè, a més, és l'únic establiment d'aquestes característiques amb aquest reconeixement al món.
Un obrador especial
La guia Michelin defineix la gelateria Minimal com un espai que "canvia el seu menú de set plats cada temporada; propostes gelades servides de manera artística per articular un mateix tema. En la línia de l'estètica wabi sabi, l'interior abraça les imperfeccions amb textures metàl·liques i de ciment. Es recomana reservar. També es pot agafar gelat per emportar". Minimal fa honor al seu nom amb una decoració i unes elaboracions d'allò més minimalistes. Metall i ciment vesteixen un local que serveix diferents gelats únics.
El creador de Minimal, el xef Arvin Wang, ofereix gelats de sabors com sorbet de sake, flor de yuzu o te verd, entre molts altres. I lluny del que podria semblar, aquesta gelateria no té uns preus desorbitats. Un gelat costa aproximadament 5 €, un preu molt correcte tenint en compte que es tracta d'un establiment amb una estrella Michelin. Si mai hi vas, però, convé reservar o anar-hi amb temps i carregat de paciència perquè els seus sol·licitats gelats generen molta cua a l'entrada.