La decoració d'un restaurant és un dels elements més importants, malgrat que sovint no hi pensem conscientment. El menjar és primordial, i el tracte i la companyia també; però si l'espai no acompanya, és difícil gaudir d'un àpat com cal. Imagina't menjar en un restaurant amb poca llum o amb les parets decorades amb mal gust o colors massa estridents que no combinin entre si. A Barcelona, però, això els restauradors ho saben. I l'interiorisme dels restaurants és tan important que un local de Barcelona s'ha colat entre els millors del món als premis Restaurant & Bar Design Awards 2025 a la categoria de 'cafès'.

Una gelateria preciosa

La gelateria i cafeteria Amiko, ubicada al carrer Consell de Cent, 318, és el restaurant més bonic de Barcelona del 2025. Malgrat no haver guanyat cap premi —encara—, Amiko és l'únic establiment de la ciutat nominat als premis i, per tant, es pot considerar com el més bonic. Els premis Restaurant & Bar Design Awards 2025 són uns guardons internacionals que cada any reconeixen el disseny d'espais gastronòmics i culinaris d'arreu del món. En el cas de la gelateria i cafeteria Amiko, l'estudi encarregat de l'interiorisme és Masquespacio, una firma valenciana que es va inspirar en l'art déco i en l'estètica Palm Beach de Miami per crear l'interior de l'establiment nominat.

Interior de la gelateria Amiko Foto Masquespacio
Interior de la gelateria Amiko. / Foto: Masquespacio

A més d'Amiko, però, als premis també hi apareix un altre establiment català. Es tracta del restaurant Malparit, candidat a guanyar el premi a millor imatge visual

L'espai té 105 metres quadrats i combina diferents formes, figures i colors per crear un espai amable i reconfortant. Amb corbes i línies rectes contemporànies i diferents colors pastel suavitzats, que contrasten amb alguns tocs més foscos, la decoració evoca tot el que sentim quan prenem un gelat o un cafè. A més, la decoració també inclou elements de vegetació tropical, un punt que contrasta amb els materials més durs, com la ceràmica i el metall, utilitzats en alguns punts del local.

La visió dels creadors

L'estudi, Masquespacio, explica que l'espai ha estat creat per a "estimular tots els sentits amb una il·luminació que varia durant el dia". Una experiència sensorial que va més enllà de la vista perquè també té en compte els aromes dels gelats o la vegetació, així com la vaixella, creada expressament per completar l'experiència. Una experiència que, evidentment, també és gastronòmica, amb gelats artesans, però també cafès, esmorzars, brunch i menjars lleugers. Entre els sabors més populars de l'establiment destaquen el de festuc o mascarpone, sabors que recorden a Itàlia, país amb una llarga tradició gelatera.

Barra de gelats d'Amiko Foto Masquespacio
Barra de gelats d'Amiko. / Foto: Masquespacio

A més d'Amiko, però, als premis també hi apareix un altre establiment català. Es tracta del restaurant Malparit, candidat a guanyar el premi a millor imatge visual.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!