Arriba el cap de setmana i això és sinònim de fires gastronòmiques. Com cada divendres, des de La Gourmeteria d'ElNacional.cat et portem un recull de tot el que es cou als municipis catalans des d'avui i fins diumenge. Mercats, fires, festes i jornades gastronòmiques per gaudir del bo i millor del que els productors de casa nostra ens poden oferir.

Favatada popular - Valls

Valls acull la sisena edició de la favatada, una festa dedicada a les faves que bolca el poble en un àpat singular. L'objectiu de la campanya de promoció del Mercat és fer valdre els productes kilòmetre 0 que s'hi poden trobar i recordar els beneficis de consumir productes de temporada, així com la importància de mantenir els mercats com aposta per a la sostenibilitat de l'activitat de la pagesia i el model de comerç de proximitat. Per un preu de 5 € (més 2 € opcionals si es vol comprar el plat de ceràmica), els habitants de Valls i les persones que visitin la vila podran gaudir d'una bona recepta feta amb faves en diferents restaurants de la ciutat.

📍 Valls (Alt Camp)
📅 13 d'abril

Faves ingredients La Gourmeteria / Foto: Pixabay
Les faves, les facis com les facis, són molt bones. / Foto: Pixabay

Fira àpat - Tarragona

La tercera edició de Fira ÀPAT Tarragona se celebrarà al recinte firal de la ciutat i serà una excel·lent oportunitat per a aconseguir més clients. Tres dies d’esdeveniment on els professionals de la gastronomia catalana podran trobar tota varietat de productes agroalimentaris de proximitat catalans i que tindrà una edició bessona a la capital catalana els pròxims 19, 20 i 21 d'octubre.

📍 Tarragona (Tarragonès)
📅 13 i 14 d'abril

Fira del tocino - Caseres

Tocino és com s'anomena el porc a la zona, el gran protagonista de les taules catalanes al llarg de la història. I a Caseres també és el protagonista de la seva fira, on es podran gaudir de degustacions per esmorzar, un vermut abans de dinar i durant tot el dia amb embotits i entrepans a la brasa. Una autèntica festa de la tradició i el bon menjar amb aquesta vianda com a protagonista.

📍 Caseres (Terra Alta)
📅 13 i 14 d'abril

Mercat dels Tastets de la Terra i les Trompetes - l'Esquirol

El Mercat dels Tastets de la Terra i les Trompetes és un conjunt d’activitats orientades a l’experiència del tast a través de diferents sentits. El plaer del sabor, el plaer del so i el plaer de mirar. Durant tot el dia s'organitzen activitats com el mercat de productes agroalimentaris, les jornades tècniques sobre pagesia o fins i tot un espai cultural dedicat a la música de la mà de Svalbar.

📍 l'Esquirol (Osona)
📅 14 d'abril

Festa del pèsol garrofal - Sant Andreu de Llavaneres

El fil conductor d'aquest any és la sostenibilitat, amb xerrades educatives, música i gastronomia, amb pèsol del Maresme com a protagonista. Durant la festa, els visitants tenen l’oportunitat de degustar una àmplia varietat de plats elaborats amb pèsol garrofal, des de guisats tradicionals fins a creacions culinàries innovadores. Els restaurants locals participen en la festa oferint menús especials centrats en aquest ingredient destacat, proporcionant una experiència gastronòmica completa.

📍 Sant Andreu de Llavaneres (Maresme)
📅 12, 13 i 14 d'abril

FirAbril - el Perelló

El mes d’abril al Perelló se celebra FirAbril, la fira de la mel i l’oli. Aquesta fira, amb una història que data de l’any 1882, ha passat de ser una fira agrícola a convertir-se en una de les més importants de les Terres de l’Ebre. Promocionant els productes estrella de la zona, la mel i l’oli del Perelló, així com els comerços, l’artesania i els productes típics de la comarca. FirAbril és el nucli de promoció econòmica i cultural del Perelló.

📍 El Perelló (Baix Ebre)
📅 12, 13 i 14 d'abril

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!