La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el pollastre a l'ast i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar una amanida Mariano amb pulled pollastre, un entrepà que treu el singlot i unes croquetes cremoses.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb pollastre a l'ast

1. Amanida Mariano

Ingredients:

  • 400 g de pollastre a l’ast
  • 200 g de barreja d’enciam
  • Dues llesques grans de pa
  • Unes branques de farigola fresca
  • Una culleradeta d’orenga
  • 100 g de formatge Maó
  • 20 g de pipes de carabassa
  • Oli d’oliva
  • Sal

Per a la salsa:

  • 1 ou
  • 200 ml d’oli
  • Un raig de suc de llimona
  • 6 anxoves
  • L’oli de les anxoves
  • 50 g de formatge parmesà ratllat
  • 20 g de mostassa

Tallem el pa a daus. En una paella amb un dit d’oli, a foc mitjà, fregim els daus de pa. Quan estiguin ben daurats hi posem la farigola fresca i l’orenga. Barregem bé. Fem la salsa. En el vas de la batedora hi posem l’oli, l’oli de les anxoves, el suc de llimona, l’ou i la mostassa. Batem fins a emulsionar. Hi afegim les anxoves, el formatge parmesà i triturem. Esmicolem el pollastre i l’amanim amb la salsa. A la base del plat hi posem una cullerada de maionesa, a sobre hi posem el pollastre ben amanit. Acabem amb l’enciam, els crostons de pa, el formatge de Maó a làmines i unes pipes de carabassa.

2. L'entrepà que treu el singlot

Ingredients:

  • Una coca de pa o un pa molt bo
  • 4 ous
  • 150 g de maionesa
  • 50 g de salsa de soja
  • 50 g de barreja d’enciams
  • 2 tomàquets
  • 300 g de pollastre a l’ast
  • 20 g de ceba deshidratada
  • 25 g de mantega
  • Oli d’oliva
  • Sal
Ada Parellada, ous ferrats / foto: Carlos Baglietto
Un entrepà que treu el singlot / foto: Carlos Baglietto

Tallem el pa i el daurem a una paella amb la mantega. Barregem la maionesa amb la soja. Untem el pa amb la maionesa. Posem làmines de tomàquet, l’enciam, el pollastre esmicolat, la ceba deshidratada i acabem amb l’ou cuit a la planxa amb una mica de sal. Tapem amb l’altra part del pa.

3. Croquetes cremoses

Ingredients:

  • 200 g de pollastre a l’ast
  • 100 g de pernil serrà
  • 150 g de salsa del pollastre
  • 100 g de mantega
  • 1,5 l de llet
  • 150 g de farina
  • Sal

Per a l’arrebossat:

  • 100 g de farina
  • 3 ous
  • 200 g de pa ratllat
Ada Parellada, Pollastre a l'ast croquetes / foto: Carlos Baglietto
Croquetes cremoses / Foto: Carlos Baglietto

Piquem el pernil amb ganivet i triturem la carn del pollastre. A la cassola posem la mantega. Quan estigui fosa hi posem la farina. Coem un parell de minuts a foc baix fins que la farina sigui ben cuita. Hi posem el pernil picat i el pollastre. Salem. Ara hi anem posant la llet calenta, a cullerots i sense deixar de remenar. Coem a foc lent durant un mínim de 10 minuts i sempre, sense deixar de remenar. Just al final hi posem la salsa del pollastre a l’ast i una cullerada de concentrat de carn. Passem a un recipient, tapem amb paper de forn i guardem a la nevera fins a l’endemà. Ja som l’endemà. Amb una cullera posem bocins a una safata amb farina. Fem la forma de croqueta i ho passem per ou batut. Després arrebossem amb pa ratllat. Repetim l’operació, de manera que fem dues capes d’arrebossat. Fregim en abundant oli calent. És molt probable que s’obrin lleugerament o s’escapi una mica de farcit. Posem sobre paper absorbent i a menjar!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!