Cada dia són més les persones que opten per emportar-se 'tuppers' al treball com a alternativa als plats precuinats o a gastar-se diners en un menú diari. Un acte pel qual es veuen obligats cada nit a preparar el menjar per a l'endemà. Si tu també ets un d'aquests 'afortunats', segur que ja saps de memòria la llista amb els aliments essencials que has de tenir a la teva nevera si tens poc temps per cuinar, i ja tindràs unes receptes salvavides que et trauran de més d'un conflicte.

Però, malgrat que la pràctica fa el mestre, el cert és que la cuina és un univers fascinant del qual encara queda molt per descobrir. D'aquesta manera, continuen existint molts mites sobre els productes que es consumin diàriament i es continuen cometent errors colossals que maten el sabor dels aliments. Per això, si no vols emportar-te una sorpresa la pròxima vegada que escalfis el teu menjar, apunta els aliments que has d'intentar evitar.

Reescalfar
Reescalfar / Font: Unsplash

Llavors, cuinem, deixem refredar, guardem al refrigerador i després reescalfem. Però, quantes vegades és recomanable reescalfar un plat? Segons els experts, el recomanable és reescalfar el menjar només una vegada, encara que igual se'n pot fer algunes, mentre ho facis de manera correcta. Però probablement anirà perdent sabor.

El recomanable és reescalfar el menjar només una vegada

El perill de l'arròs

L'arròs és un dels aliments preferits per portar en el tupper, però cura, si es conserva i es reescalfa malament pot causar-te malestar digestiu amb vòmits inclosos. Els grans d'arròs contenen uns bacteris que encara que es bulli poden sobreviure, a temperatura ambient es multipliquen i en reescalfar-lo no mor. Per això t'aconsellem que conservis a la teva nevera l'arròs cuinat abans que hagi passat una hora i que el consumeixis l'endemà.

Arròs
Arròs / Font: Unsplash

Espinacs, remolatxa i api

Aquest grup de verdures és altament perillós i per això mai no hauries de reescalfar-les. Si es reescalfen, el nitrat que contenen es torna nitrit, un compost altament tòxic i cancerigen. Per aquesta raó millor menjar aquests aliments frescos o acabats de cuinar.

Patates

Aquest nutrient aliment el pots conservar al frigorífic durant diversos dies però, una vegada cuinat millor menjar-lo en amanida freda abans que reescalfar-lo. A més de perdre el seu sabor si el reescalfes, també desapareixeran les seves propietats arribant a ser un aliment tòxic per al teu organisme.

Ous

Els ous són un aliment ric en proteïnes pel que, si no vols passar per un problema digestiu, millor no els reescalfis.

Pollastre

El pollastre reescalfat pot provocar-te una indigestió o fins i tot una cosa pitjor, una gastroenteritis, ja que les seves proteïnes canvien quan aquest aliment es reescalfa.

Peix

Cal tenir especial cura amb el marisc i el peix. El seu rescalfament pot produir una intoxicació alimentària i, per descomptat, perden totes les seves propietats saludables.