Quan comença la tardor, tot i que enguany ha arribat més tard de l'habitual, els seus aliments es comencen a veure a tots els mercats. És important el consum de productes de temporada, perquè a part de ser més sostenible, ens aporta els nutrients perfectes per adaptar-nos al canvi de temperatures. I més ara que ja hem fet el canvi d'hora i el dia comença abans alhora que fosqueja també més aviat.  Algunes persones són reticents als canvis d'alimentació, sigui per por del canvi o per la rutina del que ja tenen com a costum. Això fa que obviïn els aliments de temporada. El consum del mateix tipus d'aliments durant tot l'any pot conduir a algun dèficit a llarg termini si la dieta no està ben dissenyada. Nodrir-nos amb la diversitat que ens faciliten els aliments de temporada ens ajudarà a obtenir tots els nutrients necessaris i en diferents matrius o estats.

🍁 Aquests 9 aliments són ideals aquesta tardor per millorar l'estat d'ànim

 

Fruites de temporada: la poma, el codony i la pera

Durant la tardor, algunes de les fruites de temporada són: la poma, el codony, la pera, el caqui, els cítrics, el mango, l'alvocat, la magrana, la xirimoia, el kiwi, etc. Els fruits secs també tenen gran importància en la nostra alimentació, per això hem d'aprofitar el seu consum: les castanyes i nous són clares protagonistes en aquesta estació de l'any. D'altra banda, les verdures també juguen un paper fonamental, i les més comunes a la tardor són: la carbassa, el carbassó, les albergínies, els pebrots, les pastanagues, bledes, cols, espinacs, bròquil, api i el rave.

Aliments Otoño
Aliments de tardor / Foto: Consumidor Global

Superaliments de tardor

Menjar fruites i verdures de temporada és, com diem, essencial. D'una banda, podem gaudir plenament dels beneficis d'aquests regals de la naturalesa, que disminueixen dràsticament els seus beneficis si es conreen artificialment en altres èpoques de l'any. D'altra banda, moltes plantes semblen estar especialment dissenyades per créixer en un moment donat per satisfer les necessitats específiques dels animals, inclosos nosaltres. Però sabem com és de difícil consumir només fruites i verdures fresques, orgàniques i de temporada. De vegades, és necessari integrar alguns nutrients d'una altra manera. I la millor opció són els superaliments, especialment si són orgànics i sostenibles. D'aquesta manera, a diferència dels suplements, prenem nutrients i micronutrients com vitamines, minerals i greixos "bons" d'una forma completament natural, tot en benefici d'una millor absorció per part del cos.

Cúrcuma
Cúrcuma / Foto: Infobae

Aquesta és una llista dels millors superaliments per a la tardor, que són ideals per combinar en les teves ingestes després d'un intens entrenament al gimnàs o a l'aire lliure. També si has sortit a córrer o has realitzat qualsevol classe d'exercici físic:

  • Lúcuma: rica en zinc, és molt útil per escurçar el temps de curació de la grip i el refredat.
  • Cúrcuma: l'espècia antiinflamatòria per excel·lència. El seu ingredient actiu, la curcumina, s'activa per la piperina del pebre negre i combat la inflamació.
  • Cacau: no pot faltar l'"aliment dels déus" entre els millors superaliments de la tardor, ja que és enèrgic i estimula el bon humor gràcies a la serotonina. Excel·lent contra la malenconia de la tardor que a tantes persones afecta.
  • Civada: poques coses no s'han dit d'aquest magnífic aliment, ideal per combinar després de l'entrenament. Té un efecte saciant, nodreix i també és ric en antioxidants.