El canvi d'hàbits, la respiració i la meditació ajuden a controlar l'estrès i l'ansietat. A més, alguns aliments permeten rebaixar els nivells de cortisol, hormona que s'allibera com a resposta a l'estrès. Quan estem més nerviosos de l'habitual ens sentim temptats d'obrir la nevera per menjar el primer que trobem. És una mala pràctica que pot tenir efectes indesitjables en la nostra salut, i per evitar que això succeeixi, t'expliquem quins són els 8 aliments que t'ajudaran a calmar la teva ansietat.

Espàrrecs:

Els espàrrecs són rics en àcid fòlic, que és essencial per mantenir la calma. Ja sigui en amanides, a la planxa o al forn, aquest aliment constitueix a més una excel·lent font de fibra i vitamina B.

Iogurt:

Prendre un iogurt natural cada dia regenera la flora intestinal i afavoreix la producció de serotonina, l'hormona que produeix el cervell i que està íntimament relacionada la regulació del nostre estat d'ànim. També és un regulador del son, per la qual cosa afavoreix un son plàcid al mateix temps que controla el nostre estrès i la nostra temperatura corporal.

Iogurt
Iogurt

Quan estem més nerviosos de l'habitual ens sentim temptats d'obrir la nevera

Taronges:

Les taronges són fruites molt apreciades per la seva abundància en vitamina C. Tanmateix, aquesta vitamina, a més d'estimular el sistema immunològic, també frena els nivells de l'hormona de l'estrès, el cortisol, el que converteix les taronges en un excel·lent aliat antiestrès.

Salmó:

Una investigació realitzada el 2011 assenyalava que els àcids grassos omega 3 són bons per combatre l'ansietat, de manera que aliments com el salmó salvatge d'Alaska, les sardines o els seitons ajuden a calmar els nostres nervis a més de comptar amb un potencial contra la depressió.

Ostres:

Segons l'Escola de Medicina de la Universitat d'Hardvard (Estats Units), aliments com les ostres ajuden a reduir l'ansietat en tenir un alt contingut en zinc.

Xocolata:

Molts estudis han demostrat les bondats de la xocolata negra per a multitud d'aspectes, entre altres, el nostre estat d'ànim. Prendre una petita quantitat de xocolata negra al dia (40-50 grams) redueix els nivells d'hormones d'estrès. Sense oblidar-nos de la gran quantitat d'antioxidants que conté (més que les fruites).

Xocolata
Xocolata

Llimones:

Les llimones contenen grans quantitats d'antioxidants tan valuosos com la vitamina C, capaços de purificar i protegir les cèl·lules del fetge. Si busquem el remei més natural existent contra l'estrès, sens dubte seria el suc de llimona. Prenent-lo en dejú ens ajudarà contra l'estrès, la fatiga i el cansament crònic.

Ametlles:

Són una de la fruita seca que ajuda a combatre l'ansietat en ser riques en vitamina B2 i E, servint també per reforçar el sistema immune en moments d'estrès.