Els fruits vermells són un ingredient versàtil i d'allò més gustós. Sovint s'utilitzen per a les postres, però algunes de les millors receptes amb mores, nabius o gerds són plats de carn. Avui, dia mundial dels fruits vermells -o fruits del bosc-, t'ensenyem 5 receptes delicioses perquè gaudeixis al màxim d'un àpat de primavera amb aquest producte.

5 receptes amb fruits vermells

Mores, nabius, gerds o groselles; fruits silvestres que es poden gaudir frescos, com a acompanyament d'un iogurt o en una recepta més elaborada, especialment de carn. T'expliquem 5 receptes delicioses amb fruits del bosc.

Estofat de fruits vermells

L'estofat de fruits vermells pot servir d'acompanyament per a molts plats, sobretot de carn. És un estofat, i això significa que la seva textura és més propera a la melmelada que a una salsa. Una textura base que us permetrà generar salses més liquides afegint-hi llet evaporada, nata, brou, sucs o aigua. De fruits vermells congelats ja se'n poden trobar tot l'any al supermercat més proper.

🍒 Recepta d'estofat de fruits vermells
 

Magret d'ànec amb estofat de fruits vermells

Precisament, una de les receptes que es pot fer amb l'estofat de fruits vermells és el magret d'ànec. La particularitat d'aquest plat és la cocció del magret i el tipus de salsa que l'acompanya. Pots preparar-ne amb ingredients com la taronja, els gerds, les figues, etc. Però sempre es recomana fer-ne una reducció amb sucre o vins dolços del tipus de Porto, Moscatell o Pedro Ximenes.

🦆 Recepta de magret d'ànec amb estofat de fruits vermells
 

Mousse de maduixa amb estofat de fruits vermells

Una altra recepta que es pot fer amb l'estofat de fruits vermells és la mousse de maduixa. De postres amb aquesta fruita n'hi ha per parar un carro. I gairebé tots són recomanables, ja que la maduixa és una fruita molt agraïda i versàtil. La combinació amb l'estofat de fruits vermells és una mescla de sabors i textures deliciosa.

🍓 Recepta de mousse de maduixa amb estofat de fruits vermells
 

Pastís de fruits vermells

Un pastís cruixent per fora i molt cremós i lleuger per dins. Consisteix en una base de merenga amb crema batuda per damunt i trossos de fruita com la maduixa o els gerds, és a dir fruits vermells. Es diu que la Pavlova es va crear en honor de la ballarina russa Anna Pavlova durant una de les seves gires per Austràlia i Nova Zelanda als anys 20 del segle passat; sembla que tots dos països es barallen per ser els pares de l'invent.

🎂 Recepta de pastís de fruits vermells
 

Menjar blanc amb fruits vermells

El menjar blanc és una crema típica del sud i est de Catalunya que s’elabora espessint amb farines una llet perfumada. A les terres d’interior, la llet sol ser d’ametlla. I a prop del litoral, a les Illes Balears o fins i tot a l’Alguer, la llet de vaca agafa tot el protagonisme. Un menjar exquisit per acompanyar amb fruits vermells.

🍚 Recepta de menjar blanc amb fruits vermells
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!