Aquesta setmana, en la secció Pastissos d'ElNacional.cat, les nostres pastisseres, Patricia i Cristina, de la Noria Bakery, ens porten un pastís per sorprendre tots els convidats: la Pavlova.


És un pastís cruixent per fora i molt cremós i lleuger per dins. Consisteix en una base de merenga amb crema batuda per damunt i trossos de fruita com la maduixa o els gerds, és a dir fruits vermells.

Es diu que la Pavlova es va crear en honor de la ballarina russa Anna Pavlova durant una de les seves gires per Austràlia i Nova Zelanda als anys 20 del segle passat; sembla que tots dos països es barallen per ser els pares de l'invent.

Ingredients

Per a la merenga:

  • 4 clares d'ou a temperatura ambient
  • Un polsim de sal
  • 160 g de sucre
  • 1 culleradeta de vinagre
  • 1 culleradeta de vainilla

Per a la nata:

  • 300 ml de nata per muntar
  • 50 g de sucre glacé
Preparació
1.Batem 4 clares d'ou i els posem un polsim de sal.
2.Hi afegim els 160 grams de sucre i ho batem.
3.Dibuixem un cercle d'aproximadament 20 centímetres.
4.Posem una cullerada de vinagre i vainilla.
5.Ho continuem batent uns dos minuts.
6.Col·loquem la merenga al cercle que havíem dibuixat.
7.Deixem un buit al centre per decorar-ho després.
8.Ho fiquem al forn durant 75 minuts a 150 graus.
9.Muntem els 300 ml de nata i els 50 grams de sucre glacé.
10.Ho deixem refredar al forn fins que la merenga estigui seca per fora.
11.Ho fiquem a sobre de la merenga i li donem forma.
12.Decorem la fruita al gust.