Us presento una recepta que pot servir d'acompanyament a molts plats, sobretot de carn i, no cal dir, a tota mena de postres dolços. És un estofat i això significa que la seva textura és més propera a la melmelada que a una salsa. De fet, és una recepta dels germans Roca i per això respectarem el nom, tot i que si li dieu melmelada o compota tampoc no serà cap mentida. Aquesta textura base us permetrà generar salses més liquides afegint-t'hi llet evaporada, nata, brou, sucs o aigua. De fruits vermells congelats ja se'n poden trobar tot l'any al supermercat més proper. Som-hi!

Ingredients

500 g de fruits vermells  

120 g de sucre

el suc de mitja llimona

1 rajolí de vi Pedro Ximenez  

  

Variants:  

- Podeu afegir una mica més de sucre i obviar el vi  

- Podeu fer aquest estofat amb una sola fruita vermella

Preparació
1.
estofat fruits vermells pas1

He utilitzat un assortiment de fruits vermells congelats.

2.
estofat fruits vermells pas2

Ho pesem i ho aboquem dins un bol per portar-lo a ebullició.

3.
estofat fruits vermells pas3

Hi afegim el sucre també.

4.
estofat fruits vermells pas4

Ara, agafarem mitja llimona...

5.
estofat fruits vermells pas5

i n'extraurem tot el suc.

6.
estofat fruits vermells pas6

L'aboquem dins el bol.

7.
estofat fruits vermells pas7

Ho remenem una mica i ho posem a escalfar a foc baix.

 
8.
estofat fruits vermells pas8

A mi m'agrada afegir-hi una mica de Pedro Ximenez.

9.
estofat fruits vermells pas9

Un raig.

10.
estofat fruits vermells pas10

Ho remenem una mica.

11.
estofat fruits vermells pas11

I deixem que bulli tranquil·lament.

12.
estofat fruits vermells pas12

Ha de coure durant uns 20-25 minuts.

13.
estofat fruits vermells pas13

Poc a poc notareu com la salsa redueix i es concentra...

14.
estofat fruits vermells pas14

agafant una textura tipus melmelada.

15.
estofat fruits vermells pas15

Passat aquest temps, ho triturarem amb una batedora elèctrica per deixar l'estofat ben fi.

16.
estofat fruits vermells pas16

Si us molesten les llavors es pot colar, però a mi ja m'està bé amb llavors.

17.
estofat fruits vermells pas17

Aquest estofat es pot servir tebi, fred o calent, segons convingui.

18.
estofat fruits vermells pas18

Per exemple, és un bon acompanyament per al Magret d'ànec.

19.
estofat fruits vermells pas19

Bon profit!