Cada estació de l'any implica diferents tipus d'aliments a causa dels cicles biològics de la naturalesa. Al començament de la primavera l'organisme necessita una cura de neteja després dels excessos comesos durant l'hivern, època de l'any en què l'alimentació sol ser massa abundant i rica en greixos, a més de portar una vida generalment més sedentària. A la primavera l'organisme reclama aliments frescos i una quantitat de líquids més gran, és per això que les verdures i les fruites seran els aliments de temporada més significatius. Encara que la dieta ha de ser el més variada possible, detallem a continuació els aliments estrella a la primavera i els beneficis que s'obtenen amb el seu consum:

Cireres:

Les cireres són un dolç i sa plaer de temporada de què pot gaudir-se fins a l'estiu. Riques en vitamines i fibra, afavoreixen el trànsit intestinal i augmenten la diüresi, de fet, les cues de cirera són una arma molt eficaç contra la retenció de líquids, la seva riquesa en flavonoides i sals de potassi estimulen l'eliminació urinària i digestiva, netejant l'organisme en profunditat de toxines. L'efecte diürètic sense efectes secundaris pres en les dosis adequades, actua com a coadjuvant en dietes de control de pes i per combatre la cel·lulitis. En farmàcies, parafarmàcies i/o herbolaris podràs aconseguir sense dificultat càpsules a base de pols de cues de cirera.

Les cireres són un dolç i sa plaer de temporada de què pot gaudir-se fins a l'estiu

Maduixes:

És una fruita del bosc amb propietats lleugerament laxants i depuratives. Riques en vitamina C, estimulen el sistema immunològic. Són delicioses consumides al natural en el seu punt òptim de maduració o regades amb suc de taronja. Però no només les maduixes, sinó que també fruites com les mores o els nabius són ideals per fer batuts o menjar barrejats amb altres aliments.

Maduixes
Maduixes / Font: Unsplash

Llimones i llimes:

Especialment rics en vitamina C, tenen propietats antireumàtiques, antisèptiques, diürètiques i depuratives. Poden consumir-se en forma de sucs, com a acompanyament d'altres aliments i en l'amaniment de diversos plats, dotant aquests d'una refrescant aroma. La llima pot ser un amaniment formidable per a una bona amanida d'entretemps o per marinar els millors cebiches, aquest plat peruà tan de moda.

Llimones
Llimones / Font: Unsplash

Nespres:

La nespra és una fruita baixa en calories, que a més aporta fibra i destaca pel seu contingut en vitamina A en forma de provitamina. El color taronja propi d'aquesta fruita tan típica de primavera, es deu al seu contingut en beta carotens, substàncies bioactives que es converteixen en vitamina A una vegada els ingerim.

Com veus, diferents opcions perquè aquesta primavera el teu organisme es depuri, amb moltes fruites baixes en calories i que aporten un extra de gust de la teva dieta.