Per celebrar un deliciós sopar de la nit de Nadal com el que segur que ja tens al cap, t'aconsellem, abans que res, planejar-lo amb prou anticipació. Això sembla obvi, però és fonamental especialment en una època com Nadal. I és que les presses d'última hora no són bones companyes si el que volem és que tothom gaudeixi d'un bon sopar. Un altre aspecte a tenir en compte és si entre els convidats hi ha una persona vegetariana o amb alguna al·lèrgia o intolerància alimentària. Unes variants que han pres especial rellevància en els darrers anys.

🎅 Receptes de Nadal fàcils i ràpides: 5 plats diferents per triomfar

🌱 Menú de Nadal vegà: aperitius, principal i postres

 

5 productes nadalencs indispensables

Tot seguit, fes una llista d'ingredients i productes nadalencs que acompanyaran el sopar i realitza les teves compres almenys 2 dies abans del mateix sopar de Nadal. L'ideal seria començar la preparació del teu menú des del dia abans del sopar, encara que això també dependrà del menú així com de la quantitat de persones que conformarà la taula. Per ajudar-te a confeccionar la llista de la compra, a continuació et recordem 5 productes indispensables per a Nadal.

1. Marisc

És el rei de Nadal. O un d'ells. No hi ha taula on no se serveixin gambes, escamarlans, ostres i altres varietats de marisc. De fet, és el producte on més diners gasten els espanyols cada Nadal. La gamba és el més saborós dels crustacis i, juntament amb llagostins, el marisc més popular quan arriba el final de desembre. La gamba vermella de la Mediterrània és molt valorada, així que es pot ser previsor. Evitar les compres d'última hora t'ajudarà a controlar la despesa aquest Nadal.

🦐 Què no pot faltar al menú de Nadal? 5 productes 100% imprescindibles
 

xerris koh j3YNmqukHgc unsplash
Ostres / Foto: Unsplash

2. Embotit i formatge

Un bon plat de pernil ibèric de gla, embotit ibèric i formatge és garantia d'èxit, prova d'això és que són imprescindibles als lots de Nadal. Pots escollir entre diverses opcions en funció del teu pressupost. Els productes filetejats són més econòmics mentre que també pots optar per peces senceres. Un Nadal sense pernil no és Nadal, veritat?

3. Torrons i dolços nadalencs

El producte on més gastem els espanyols rere el marisc. No és estrany, ja que entre els dolços nadalencs existeixen tantes varietats com un pugui imaginar. Els més clàssics són els torrons, polvorons o les neules, que podràs adquirir de diferents sabors, especialment en el cas del torró. Altres dolços que no són gaire cars i no poden faltar a la teva taula són els bombons o galetes que tant agraden als més llaminers de la família.

4. Cava per brindar

Qui no ha pronunciat el típic discurs en família amb una copa en mà? Nadal és un moment especial on acostumem a brindar per tot el bo que ens ha passat o el que està per venir. Per això no pot faltar una bona ampolla de cava a la teva nevera, així com sidra o cava sense alcohol pensant en els més petits.

👩‍🍳 Entrants de Nadal: 3 receptes que et convertiran en tot un xef
 

maria petersson NvPDn6LmMUc unsplash
Cava / Foto: Unsplash

5. Licor

Després d'un llarg dinar o sopar a base de marisc, carn o peix i dolços arriba el moment d'estendre la sobretaula i si has de preparar un menjar familiar per Nadal no t'oblidis dels licors. Entre els més clàssics hi ha el whisky, la ginebra o el conyac, encara que està guanyant terreny el rom i licors com l'orujo o les cremes per brindar amb didalets per un any igual o millors que la que acaba. Sens dubte, licors i jocs de taula és una combinació clàssica que mai no falta en els nostres dies més assenyalats al calendari.