Unes setmanes abans que arribin les dates més nadalenques, els carrers i botigues s'omplen de gent, comprant els regals de Nadal o el menjar per a aquests dies de celebració. És molt recomanable anar pensant què es menjarà per Nadal i que acabarà inclòs en el menú abans que certs productes comencin a escassejar o apugin notablement els preus. A continuació, proposem alguns plats que formen part de la taula aquest Nadal, i que, a més, et poden servir d'inspiració per a altres receptes que et vingui de gust fer aquests dies en família o amb els amics.

🍴 Receptes de Nadal fàcils i ràpides per triomfar

 

Marisc, el rei del menú de Nadal

El marisc és l'aliment estrella durant totes les dates nadalenques. Des de gambes passant per llagostins i sense oblidar els musclos. Es tracta d'un aliment molt poc calòric i amb molts nutrients, i per això es converteix en l'entrant perfecte per al sopar de la Nit de Nadal. A més, el pots preparar de diverses maneres.

Plat de marisc amb llagosta / Foto: Pexels
Plat de marisc amb llagosta / Foto: Pexels

Pernil, el producte estrella de les festes

Es tracta de l'altre producte estrella de Nadal. És estrany veure una taula on no hi ha una mica de pernil per sopar. És un aliment molt saludable per a l'organisme, per això pots menjar-lo sense problemes sempre dins d'uns límits. Depenent de la qualitat del producte, serà molt més o menys saludable.

Gall dindi farcit, mai falta a taula

En el cas que en el menú de Nadal el plat principal sigui carn, l'habitual és que es mengi gall dindi farcit. Es tracta d'un producte molt popular en el sopar de la Nit de Nadal. El millor del plat és sens dubte la salsa que sol regar el mateix gall dindi farcit. Els teus convidats quedaran encantats amb qualsevol recepta de gall dindi si el farcit és l'adequat. Receptes? Tantes com vulguis.

🍗 Per què es diu pollastre de Pota Blava?

 

Gall dindi farcit : Font Unsplash
Gall dindi farcit / Foto: Unsplash

Peix al forn, l'alternativa al gall dindi

Si al contrari el plat principal del sopar de Nadal és el peix, el més recomanable és fer-ho al forn. És una manera molt saludable de menjar aquest producte i el pots acompanyar d'unes delicioses patates forneres o verdures saltades. Aquest tipus d'aliment pot tenir molts beneficis per a la teva salut, a més que et permetrà alleugerir una mica el teu copiós menú nadalenc, que no ve malament, oi?

De postres per Nadal, el gran clàssic: torró

💥 On comprar els millors torrons de Xixona? 5 pastisseries que has de visitar aquest Nadal

 

En el sopar de la Nit de Nadal no pot faltar el torró. Es tracta del dolç típic de les dates nadalenques i no hi ha millor manera per a posar-li la cirereta a aquesta celebració. Avui dia hi ha una gran varietat de torrons i els pots trobar pràcticament de qualsevol ingredient i sabor que t'agradi, així que no hi ha excuses per no tenir-lo a taula aquestes festes.