El cafè és una de les begudes més populars i consumides del món. Som molts els que no podem imaginar un matí sense una bona tassa de cafè. Aquesta beguda, com moltes d'altres, ens permet ser creatius i preparar-la de moltes formes diferents i totes elles boníssimes i molt fàcils: amb llet, sol, tallat, amarg, espresso, caputxino, amb molt de sucre... Hi ha moltes maneres de prendre cafè i no totes depenen només de les preferències personals, sinó també del lloc del món on ens trobem. Per si no les coneixes totes, et mostrem algunes de les formes més populars de prendre cafè.

Quina és la millor i la pitjor hora per prendre cafè?

Diferents tipus de cafès / Foto: Unsplash
Diferents tipus de cafès / Foto: Unsplash

10 maneres de preparar el cafè perfecte

No tiris mai més el marro del cafè

Pot dir-se que Itàlia és el bressol del cafè, tal com el coneixem avui dia. Un altre lloc on es preuen de degustar cafè de qualitat i ben preparat és a París. I no oblidem Viena, amb aquests romàntics establiments on prendre aquesta beguda és tot un art gastronòmic.

  1. Cafè espresso: creat a Itàlia, requereix una màquina especial que fins ara només es podien permetre els bars. Se serveix en tasses petites i es recomana preparar-lo amb cafè 100% aràbic.
  2. Cafè americà: es va fer popular a Itàlia durant la Segona Guerra Mundial, quan s'intentava imitar el cafè de filtre a què estaven acostumats a prendre els soldats nord-americans. Pots preparar-lo en una olla o en la teva cafetera de tota la vida.
  3. Cafè tallat o amb llet: el costum d'afegir llet al cafè es va popularitzar durant la segona meitat del segle XIX. El cafè amb llet a italià es diu caffè latte i en francès cafè au lait. Servit en tasses més petites i amb menys cafè, es tracta d'un cafè tallat, la qual cosa en francès diuen cafè noisette.
  4. Cafè crème: realment popular a França, sembla un tallat, però no ho és. En lloc de llet es beu amb crema de llet, la qual cosa li dona un sabor i una textura diferent del tallat habitual.
  5. Cafè macchiato: tornant al joc que dona la llet al cafè, la paraula italiana macchiato significa «tacat». En realitat, es tracta de llet escumada «tacada» amb una mica de cafè.
  6. Cafè Vienès: el cafè Vienès es va popularitzar als locals de Viena, d'allà el seu nom. Consisteix en un espresso cobert de nata batuda, servit en una tassa mitjana. A Espanya amb prou feines es demana, però és curiós sense cap dubte.
  7. Cafè bombó: ideal per als llaminers. Se sol servir en tassa o vas de vidre transparent per apreciar la capa de llet condensada i el cafè. Aquesta combinació procedeix d'Alacant. D'allà es va estendre per tot Espanya i, de fet, al món sencer.
  8. Caputxino: tornem a Itàlia per conèixer aquesta varietat de beguda cafetera coneguda en tots els racons del món. Porta cafè espresso i llet escumosa, muntada amb vapor. Per sobre s'empolvora canyella en pols o cacau.
  9. Cafè mocca: es prepara com un cafè amb llet: amb un terç de cafè espresso i dos terços de llet. La diferència és que es cobreix amb una part de xocolata, sigui en pols instantani o en xarop, i s'empolvora amb canyella o cacau en pols.
  10. Cafè Irlandès: aquest còctel porta un espresso doble amb whisky irlandès, amb una bona capa de nata batuda a sobre. Se serveix en copes altes i vistoses.