El cafè és una beguda molt popular en tot el món i existeixen moltes formes diferents de preparar-lo i servir-lo. D'un país a l'altre pot variar molt la manera de prendre'l. I encara que té múltiples beneficis, l'abús del cafè pot comportar greus problemes de salut, així que si ets d'aquelles persones que el pren, gaudeix-ne sempre dins d'uns nivells correctes. Si ho fas així, beneficis com una millora de l'estat d'ànim, l'estimulació de la memòria o la prevenció de malalties neurodegeneratives són alguns dels que estàs adquirint.

Grans de café / Unsplash
Grans de cafè / Foto: Unsplash

Maneres de prendre cafè

Com dèiem, les maneres de prendre cafè són moltes i cada vegada més variades. Sol, amb llet animal, llet vegetal, escuma, sense escuma, descafeïnat... Avui ens aturem en una d'aquestes varietats, una de les més clàssiques: el cafè americà. Saps on és l'origen del cafè americà? Ni més ni menys que en la Segona Guerra Mundial. És un tipus de cafè que es crea afegint aigua calenta a un espresso. Simple, veritat? Era la forma en què els baristes italians imitaven el sabor del cafè de filtre per als soldats nord-americans destinats a Itàlia durant el conflicte bèl·lic. El cafè americà és més dolç i té menys cafeïna que el cafè normal, ja que es fa amb vapor en comptes d'amb aigua.

Veiem com es prepara el cafè americà original, perquè t'animis durant els matins o les tardes, on una bona tassa de cafè és una de les millors companyies. Aquests són els ingredients que necessites per preparar un litre de cafè americà:

  • 4 cullerades de cafè molt
  • 1 litre d'aigua
  • Sucre o qualsevol substitutiu que et vingui de gust
Vasos de café
Vasos de cafè / Foto: Unsplash

Com preparar un cafè americà

Pots preparar-lo en una olla o a la teva cafetera de tota la vida. Primer, has de portar a ebullició l'aigua i el cafè. Quan estigui, el retires del foc uns minuts i ja estarà a punt per servir i beure. Les proporcions d'aigua i cafè són meitat i meitat, però es pot variar en funció del gust. L'aigua calenta es pot servir directament des de la cafetera o des d'un bullidor d'aigua, així que només has de triar la forma que més s'adapti al teu gust. També en funció de la cafeïna que necessitis, ja que per exemple moltes persones opten per carregar-lo més de cafè al matí i aigualir-lo més en cas de prendre'l a la tarda. Com pots veure, és molt fàcil de preparar i no té gaire secret. Si t'agrada el cafè amb cos lleuger i poc amarg, el cafè americà és una de les begudes que has de tenir sempre a mà, especialment durant la tardor i l'hivern, quan el seu consum es dispara.