El pitjor de les vacances és sens dubte que s'acabin. La tornada sempre es fa difícil, per això des de La Gandula us portem una sèrie de consells per tornar de les vacances de la millor manera possible. La síndrome postvacacional, o estrès postvacances, és la falta d’adaptació a la rutina diària després d’un període de vacances o d’oci. 

🧘‍♀️ Què és el detox digital i com ajuda a posar fi a l'estrès

1. Programar la tornada de les vacances amb antelació

Els experts diuen que perquè una acció es converteixi en un hàbit han de passar vint-i-un dies. Una estratègia adequada per evitar l’estrès postvacacional seria programar la tornada a casa una mica abans del dia que t’hagis de reincorporar. Per tant, intentem evitar tornar a casa el dia abans o hores abans.

2. Tornar a regular les hores de son

Amb les vacances tendim a canviar radicalment el nostre ritme de son. La majoria tendim a anar a dormir i aixecar-nos més tard de l’habitual, inclús afegir algun descans extra com les llargues migdiades. Tornar a la nostra rutina habitual de son costa i és difícil, per això, els dies pròxims a la tornada de vacances aniria bé que recuperéssim una altra vegada els nostres horaris. 

😴 9 trucs per dormir millor a l'estiu (quan la calor es torna insuportable)

3. Recuperar a poc a poc el ritme de feina

Sempre que sigui possible hem d’intentar començar amb un ritme suau. Intenta programar menys reunions, no exigir-te el 100% i delega sempre que sigui possible. Per fer una tornada més suportable és important saber que vens de vacances i no estressar-te més del compte.

4. Fer esport

La tornada de les vacances pot ser un bon moment per començar a moure’ns i fer esport. Així com al gener o al setembre, un bon punt de partida per agafar una bona rutina podria ser la fi del període de vacances. A més, fent esport alliberes endorfines, l’hormona de felicitat, que ens farà reduir l’estrès i que dormim millor.  

5. Organitza una escapada de cap de setmana

Sempre hem de buscar coses que ens motivin i ens ajudin a tirar endavant. Un nou repte, tornar a fer esport o planificar noves aventures. Una escapada d’un parell de dies poden ser essencials per oxigenar-nos de la rutina i viure noves experiències.

🎒 10 pobles amb encant de Catalunya que captivaran la teva ànima de viatger

6. Actitud positiva

Davant de qualsevol situació, una bona actitud davant la vida sempre remarà a favor. Per aconseguir-ho, una cosa que es pot provar és intentar no deixar de fer les coses que feies durant les vacances. Uns bons exemples serien fer senderisme, anar a prendre un bon gelat o jugar al teu joc preferit.