La calor sufocant i l'onada de calor a Catalunya està instal·lada també a Barcelona. La millor manera per combatre les constants altes temperatures que ens acompanyen és refrescar-nos amb un bon gelat. A la Ciutat Comtal hi ha moltes gelateries, però on hi han els millors gelats de Barcelona? Quin té el sabor més sorprenent? La capital catalana té algunes de les millors gelateries d'Europa, i des de la secció de contingut d'estiu La Gandula d'ElNacional.cat et volem fer una llista de gelateries perquè provis els millors gelats de Barcelona. Entre tanta oferta és complicat decidir-se, per això aquí tens algunes de les nostres favorites!

⌛ És legal el límit de temps de consum que imposen alguns bars i terrasses?
 

🍦 Menja't un milionari: el gelat que triomfa als EUA
 

1. DelaCrem

Massimo Pignata és un referent a Barcelona i va obrir la seva gelateria l'any 2010 al carrer Enric Granados. Pignata va apostar des del principi per uns gelats totalment artesanals oferint així les millors versions dels autèntics gelats italians: cremós i saborós. La particularitat de l'Obrador DelaCrem és que fa visible per als clients algunes parts dels processos de producció. Un dels més buscats és el gelat de festuc, també hi ha altres pels més atrevits amb sabors com aranja rosa amb menta o remolatxa amb fruits vermells. Una altra de les particularitats d'aquesta gelateria és que treballen amb fruita de temporada, i, per tant, canvien periòdicament els gelats. Després de més de deu anys triomfant van decidir obrir un altre local al Passeig de Sant Joan. DelaCrem és una de les gelateries més populars de la ciutat i acumula grans quantitats de cua cada dia, tot i que l'espera no acostuma a ser molt llarga, i val molt la pena. 

📍 Carrer d'Enric Granados, 15

📍 Passeig Sant Joan, 59

gelat delacrem

Gelateria Delacrem / @delacrem

2. Oggi

L'acrònim Oggi significa Officina Gelato Gust Italia i com no podria ser d'una altra manera representa a la perfecció la passió pel gelat pròpia dels italians. Els seus sabors aposten per la tradició de la gelateria italiana: gelat de gianduia, ricota amb xocolata de Mòdica i taronja, tiramisú, crema de mascarpone i com no podia faltar, el gelat de festuc de Bronte. A més dels sabors típics, també s'aventuren amb creacions com el de menta amb alfàbrega, el de poma amb canyella i el d'oli d'oliva. Aquesta signatura italiana, que serveix els gelats en els actes oficials del Vaticà, va aterrar a Barcelona, exactament al carrer Comtal 15, l'any 1917, i s'ha convertit en una de les gelateries favorites de Barcelona

📍 Carrer Comtal, 15

gelat oggi
Gelateria Oggi / @oggibarcelona

3. Rocambolesc Barcelona by Jordi Roca

Rocambolesc és obra de Jordi Roca, el menor dels germans Roca, considerat com a millor pastisser del món. Els gelats estan inspirats en les postres que es poden trobar al Celler de Can Roca. La particularitat de la gelateria és que conservant la imatge del clàssic carret de gelats van obrir una botiga a Girona que es va convertir en un autèntic èxit. Això va fer que s'hagin estès a Barcelona, al costat del Liceu, i a Madrid, dins del famós Mercado de San Miguel. La part principal de la botiga està dedicada a una gran quantitat de toppings que se li poden afegir al gelat. La base de gelat va canviant depèn l'estació de l'any, ja que s'utilitzen productes de temporada. Tenen sis gustos amb diferents toppings, els més corejats són de flamejat de poma al forn amb poma caramel·litzada, així com els panets calents i els farciments de gelat. 

📍 Carrer de la Rambla 53-59

gelateria rocambolesc
Gelateria Rocambolesc / @rrrocambolesc

4. Selvática

El que fa especial aquesta gelateria ubicada al barri de Gràcia és que els gelats i els sorbets canvien cada dia. Hi ha una gran varietat de sabors, des dels clàssics, com la xocolata, fins a combinacions sorprenents amb ingredients d'arreu del món, especialment els tropicals, com el sorbet d'alvocat amb llima o la combinació, coco, pinya i alfàbrega. La propietària de la gelateria, Natalia Ramírez, és colombiana i aplica la seva cultura i el seu coneixement per les fruites i espècies exòtiques amb el que ha après en els seus estudis en la Carpigiani Gelato University -el primer centre d'estudis superiors dedicat al gelat. A més, té una gran oferta vegada, entre els quals destaquen els gelats vegans de: coco, plàtan i arç groc. Pels més atrevits hi ha dues especialitats de la casa: gelat d'espècies amb melmelada de carabassa i galeta de civada i el gelat de safrà, roses i festuc.

📍 Carrer Martínez de la Rosa, 65

gelateria selvatica
Gelateria Selvática / @selvaticabcn

5. Gelaaatti Di Marco

Ubicada al barri Gòtic aquesta és considerada una de les millors gelateries italianes de Barcelona. Gelaaati Di Marco està al voltant de la plaça Sant Jaume i es caracteritza per oferir una gran varietat de sabors, i tots els seus productes estan elaborats de manera natural, sense colorants ni conservants. Un dels seus productes estrella és els canolis sicilians, que tenen un cost de 3 euros la peça. El seu propietari elabora fa anys uns gelats deliciosos, on predomina el dolç intens i unes combinacions fantàstiques. Això l'ha convertit en una de les gelateries preferides per als catalans. 

📍 Carrer de la Llibreteria, 7

gelateria gelaaati di marco
Gelateria Gelaaati di marco / @gelaaati_di_marco

6. Mannà Gelats

Aquesta gelateria artesana situada al Barri Gòtic ja fa 8 anys que ha enamorat als amants dels gelats. Una de les novetats d'aquest estiu és el gelat de llavors de sèsam negre i ametlles garapinyades fetes en el seu obrador. Una de les coses que els fan especials és que compren la fruita al mercat de la Boqueria per elaborar els gelats de fruites. La diversitat de sabors és molt àmplia, tot i que alguna de les especialitats són, el clàssic gelat de xocolata o els que tenen fruits secs, amb varietat d'alta gamma: Avellanes del Piemonte; Selecció de Festucs d'alta gamma i magnífics cacauets. A Mannà també tenen una gran varietat de gelats per a vegans, i el més important tampoc utilitzen colorants ni químics. Mannà va un pas més enllà, i és que no només es pot gaudir dels seus gelats a Ciutat Vella, sinó que compten amb servei de Glovo i poder gaudir-ho a casa. 

📍 Carrer dels Banys Nous, 22

gelateria Manna
Mannà Gelats / @mannagelats

7. Paral·lelo

Quatre amics italians, Matteo, Gianluca, Marco i Francesco, són els creadors de Paral·lelo Gelato, al barri de Gràcia. Els seus gelats es caracteritzen per ser artesans i elaborats sempre amb productes de temporada, que permeten estar en constant innovació i pensar en nous sabors cada mes. Els seus sabors sempre originals, entre els que podem trobar, estan el de te matcha, llet amb menta o vainilla amb gerd. A més dels clàssics gelats, tenen una gran oferta de 'polos', de diferents sabors, com el de xocolata blanca cobert de xocolata Ruby, el de caputxino cobert de xocolata al caramel o el de nata cobert amb xocolata negra. Per als més atrevits també tenen gelats de cervesa negra amb xocolata, tomàquet amb alfàbrega o cheddar fumat amb bacó cruixent. Paral·lelo també té servei a domicili per poder gaudir d'aquesta meravella a casa teva. 

📍 Carrer de Sèneca, 18, 08006 Barcelona

gelateria paralelo
Gelateria Paral·lelo / @parallelogelato