Platja, amics i un refresc és suficient per passar un dia fantàstic gaudint de l'estiu. Però si ets dels qui no pot estar quiet com una sargantana a la sorra de la platja, aquesta llista és per a tu. Ni l’UNO, ni el pòquer ni el mentider, des de La Gandula et portem una llista de cinc jocs de cartes per jugar a la platja o la piscina aquest estiu, més enllà dels clàssics.

Exploding Kittens

explodding kittens
Algunes cartes del joc 'Explodding Kittens'

El resum és graciós i creepy alhora: un joc sobre gats que exploten. Vindria a ser una ruleta russa on a cada tirada has de robar, l’objectiu és que no et toqui un gat que explota. Podràs passar el torn, veure les cartes de la pila de robar o anul·lar les tirades dels teus contrincants. Quan comenci el joc, tindràs una carta comodí que et permetrà desactivar una bomba, és l'única que ho pot fer. N'hi haurà més repartides a la pila de robar, però si no en tens cap, res podrà evitar que siguis eliminat quan et toqui un gat que explota. Encara que sembli contradictori, si ets amant dels gats, et moriràs d’amor amb les il·lustracions dels gatets.

➡️ A partir de 7 anys
👥 De 2 a 5 jugadors


The Mind

the mind
Cartes i caixa del joc 'The mind'

Un joc cooperatiu on entrenaràs la telepatia amb els teus amics. Haureu de llançar les cartes per ordre ascendent sense parlar ni comunicar-vos. A mesura que aneu avançant, pujareu de nivell i haureu de jugar amb més cartes. Tot serà més complicat, però també rebreu comodins per si us equivoqueu. Si se us acaben, haureu de tornar a començar. Fins on arribaràs? Si tens amics amb tendència a fer trampes, controla’ls o acabareu jugant a mímica en comptes d’amb les cartes.

➡️ A partir de 8 anys
👥 De 2 a 4 jugadors


 

Sushi Go

sushi go
Cartes del joc Sushi Go

Crea el menú de sushi perfecte i aconsegueix més punts que els teus contrincants, però compte, hauràs d’escollir molt bé quins plats agafes i deixes davant teu a la taula. A cada ronda només podràs llançar una carta, la resta les hauràs de passar cap a la dreta i així tota l'estona fina que s'acabin. Hauràs d'estar atent, perquè potser quan torni aquell mall a les teves mans ja t’hauran tret el maqui que necessitaves. En acabar cada ronda se sumaran els punts obtinguts i, al final de tot, qui en tingui més guanyarà la partida. Col·lecciona flams durant totes les rondes, si quan acabis ets qui en té més, rebràs punts extra.

➡️ A partir de 8 anys
👥 De 2 a 5 jugadors


 

Arna tramposa

arna tramposa
Els personatges del joc de cartes de l'Arna Tramposa

És el joc ideal per als tramposos. Aquí s’hi val quasi tot, l’important és que no t’enganxi el xinxe guardià, o passaràs a ocupar el seu lloc. Desfés-te com sigui de les cartes de l’arna, si quan acabi la ronda en tens una a la mà, rebràs més punts de penalització. Hauràs de fer-ho discretament mentre jugues amb la pila de sobre la taula. S'utilitzarà l'ordre dels números per avançar, però estigues atent que en funció de l'animal que surti hauràs de fer una acció: posar les mans a la taula, donar-li una carta a algú o fer que tothom robi. Tot això, intentant amagar les arnes que tens a la mà. Seràs prou discret?

➡️ A partir de 7 anys
👥 De 3 a 5 jugadors

 

Misión Cumplida

Mision cumplida
Reptes del joc de cartes 'Mision cumplida'

Un altre joc cooperatiu que et recordarà una mica al clàssic UNO per la seva estètica. Haureu de seguir les indicacions marcades amb els teus companys i complir el màxim de reptes possibles abans de quedar-vos sense cartes. Tindreu quatre reptes actius en cada moment, però només un 'taulell de joc', així que heu de tenir clar quin repte esteu jugant per no boicotejar-vos mútuament. Comuniqueu-vos bé i organitzeu-vos per fer front a les tasques que teniu al davant.

➡️ A partir de 7 anys
👥 De 3 a 5 jugadors