Els Pirineus tenen múltiples espais des d'on podem contemplar cims i valls que conformen paisatges naturals espectaculars que acostumen a deixar a tots els seus visitants sense paraules.

🛡️ Descobreix el poble medieval dels Pirineus que sembla tret d'un conte de fades: té una misteriosa llegenda
 

🌳 El bosc tret d'un conte de fades on podràs gaudir de salts d'aigua i fonts impressionants
 

El Pic del Migdia, una de les millors vistes dels Pirineus

Situat al departament dels Alts Pirineus, a França, i amb una altitud de 2.877 metres, el pic del Migdia de Bigorra és un dels atractius més espectaculars de la cadena muntanyenca. És conegut, entre altres coses, per la presència d'un observatori astronòmic i un repetidor de televisió. Aquest pic està a prop de Banyeres de Bigorra, anomenada popularment "la ciutat" a l'antic comtat de Bigorra.

Com arribar al pic del Migdia

Per tal d'accedir al pic, pot fer-se de dues maneres: A peu per camins de passejada o bé en telefèric des de La Mongie en un trajecte de quinze minuts ideal en el qual podràs admirar paisatges excepcionals. Aquest telefèric està format per dos trams: el primer, entre La Mongie (1 800 m) i Le Taoulet (2.300 m). El segon, entre Le Taoulet i el pic del Migdia (Pic du Midi) (2.872 m).

Què hi ha al pic del Migdia?

A dalt de tot del pic, destaca l'emblemàtic observatori astronòmic, conegut com a lloc d'observacions astronòmiques des de començaments del segle XVIII. L'observatori es va construir a principis del 1870, sota la direcció del general Charles du Bois de Nansouty i de l'enginyer Célestin Vaussenat.

Actualment, el camp de l'astronomia és el que s'endú la major part de les investigacions científiques que es fan en aquest observatori, que està adherit al de Midi-Pyrénées. Es tracta d'una unió per a la formació i la recerca de la Universitat Paul Sabatier.

A part d'aquest observatori, també hi podem trobar una passarel·la suspesa en l'aire anomenada el Pont del Cel. Aquest passatge metàl·lic de 12 metres de longitud i rematat de cristall en el seu extrem, té accés lliure i ofereix unes vistes úniques en un passeig vertiginós. 

👣 La ruta de senderisme molt a prop de Catalunya que has de fer mínim un cop a la vida
 

Construït entre 1907 i 1908, al final del mateix Pic del Migdia, es troba el planetari més alt d'Europa. Instal·lat en la Cúpula Baillaud, aquest planetari brinda l'oportunitat de descobrir les estrelles i compta amb cinc àrees temàtiques equipades amb pantalles interactives, projeccions i il·lusions òptiques per a una aventura repleta de sorpreses.

On menjar al pic del Migida?

Al cim també es pot gaudir d'un restaurant de cuina tradicional que a l'estiu és recomanable visitar la seva terrassa orientada al sud amb impressionants vistes als Pirineus.

Només podràs reservar taula una vegada que arribis al pic, a l'entrada del restaurant, on podràs degustar una cuina preparada amb productes locals de qualitat.

El cim està ple de taules panoràmiques explicatives que et permetran descobrir l'entorn del Pic del Migdia, des de la seva història, la fauna i la flora fins i al mateix sol, que podràs observar amb un coronògraf.

Instal·lacions del Pic del Migdia

Actualment, al Pic del Migdia hi ha instal·lats:

  • Un telescopi de 55 cm a la cúpula Robley
  • Un telescopi de 60 cm a la cúpula de la T60, que acull els astrònoms aficionats de l'Associació T60
  • Un telescopi de 106 cm a la cúpula Gentilli, dedicat a les observacions del sistema solar
  • Un telescopi de 2 m o Bernard Lyot, utilitzat amb l'espectropolarímetre Narval
  • El coronògraf Haco-Climso per a l'estudi de la corona solar
  • El telescopi Jean Rösch per a l'estudi de la superfície solar
  • La cúpula Charvin, que albergava un cronòmetre fotoelèctric per a l'estudi del Sol
  • La cúpula Baillaud, reassignada a un museu el 2000 i que alberga un model a escala 1:1 del coronògraf

Els preus per arribar fins al Pic del Migdia

⚔️ El poble medieval a prop de Barcelona i al qual pots arribar en tren: un oasi de tranquil·litat
 

El bitllet per arribar fins al cim i gaudir de l'experiència costa 49 euros per als adults i 30 per als nens majors de tres anys (els menors d'aquesta edat no estan autoritzats a pujar per la pressió).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!