La capital sueca és la porta perfecta per endinsar-se a conèixer Escandinàvia. La curiosa ciutat sueca es reparteix entre 14 illes en un arxipèlag del Mar Bàltic i està comunicada per mig centenar de ponts.

A més dels ponts, hi ha transbordadors que connecten aquestes illes, el que facilita moure's per veure alguns dels millors llocs de la capital sueca.

✈️ Conèixer Buenos Aires és un valor segur

☀️ Com gaudir a la formidable Còrsega

Gama Stan

Es tracta d'un dels centres històrics més ben conservats d'Europa i és des d'on es va fundar Estocolm en 1252. Té tant a oferir que podries passar gairebé tot el teu temps a Estocolm sense sortir d'aquesta àrea, ja que està plena d'història, edificis per visitar i una excel·lent restauració i vida nocturna.

El nucli antic se centra al voltant d'una bonica plaça principal anomenada Stortorget. Pots perdre't pels carrers estrets i sinuosos (el carreró més estret té només 90 centímetres d'ample) i admirar els acolorits edificis que les voregen.

Stadsbiblioteket

En una ciutat amb la reputació de ser una de les més cares d'Europa (si no del món) qualsevol activitat gratuïta és un plus. Una d'aquestes activitats és visitar la Stadsbiblioteket, o la Biblioteca Pública d'Estocolm. Compta amb una rotonda principal de l'edifici que és una meravella arquitectònica. A més, està atapeïda de lleixes en forma de 360 graus per a llibres en més de 100 idiomes.

El Palau Reial

Els habitatges de la família reial sueca no estan oberts al públic, però hi ha una gran part del Palau Reial que pots visitar i conèixer des d'allà millor la història d'aquest país escandinau. Aquest increïble edifici és un dels monuments més reconeixibles d'Estocolm, ja que és un dels palaus més grans d'Europa. Consta de 600 habitacions distribuïdes en 11 plantes, construïdes en estil barroc. És una visita obligada d'Estocolm per a aquells interessats en l'arquitectura.

Palacio Real de Estocolmo / Unsplash
Palau Reial d'Estocolm / Unsplash

Museu Vasa

Al segle XVII, el Rei va encarregar un vaixell a l'altura d'una nació que volia crear un imperi. Aquest vaixell era Vasa. La fortalesa flotant gegant sempre va ser massa ambiciosa i els problemes van començar a ocórrer fins i tot quan encara estava en construcció.

A menys d'una milla nàutica d'Estocolm en el seu viatge inaugural, el vaixell va bolcar i es va enfonsar. Encara que hi va haver molts intents de rescat, cap no va tenir èxit fins a 1961. Ara, pots veure el vaixell en tota la seva esplendor al Museu Vasa, una de les atraccions més populars d'Estocolm.

El Museu Nobel

El Premi Nobel és el guardó més prestigiós del món referent a avanços acadèmics, científics o culturals. Aquest fascinant museu hauria d'ocupar un lloc destacat en el teu itinerari per Estocolm si vols conèixer més sobre els treballs que han guanyat anteriorment aquest prestigiós guardó. S'han lliurat al voltant de 600 Premis Nobel al llarg dels anys i cada un d'ells està detallat en aquest museu.

A més d'aprendre tot sobre els guanyadors anteriors de Premis Nobel, es pot obtenir una perspectiva realment profunda de la importància del treball del museu. Es recomana realitzar un recorregut amb un guia expert.

ABBA: El Museu

Suècia és un país molt lligat al Festival d'Eurovisió i més encara des que el llegendari grup ABBA va utilitzar el certamen com un trampolí per establir-se com una de les bandes de pop més reeixides de tots els temps.

Aquest interessant museu interactiu et permet no només descobrir més sobre els grans èxits del fantàstic quartet i el seu viatge a la fama, sinó també provar sort amb algunes de les millors cançons de la banda.

Tot el que facis al museu quedarà registrat a la teva entrada: fotos, balls, fins i tot l'enregistrament de la teva pròpia versió de Dancing Queen, i està disponible per descarregar online durant 30 dies des de la teva visita.

Galeria d'art del metro d'Estocolm

Si viatges a Estocolm, probablement et desplaçaràs amb metro en algun moment. Al cap i a la fi, hi ha més de 100 estacions que connecten fins i tot les parts més difícils d'assolir de la ciutat.

Però probablement el que no esperessis és que el teu pas pel metro anés a ser com visitar un museu. Les estacions de metro estan adornades amb art contemporani, escultures, mosaics, pintures i instal·lacions. El millor de tot és que el preu de l'entrada a tot aquest espectacle és només el que et costa el bitllet de tren.