L'illa de Còrsega es troba uns 200 quilòmetres al sud de la costa francesa de la Mediterrània i és molt més que boniques platges. N'hi ha prou amb assenyalar que una sola cadena muntanyosa ocupa dos terços de l'illa, amb extraordinaris paisatges de penya-segats, muntanyes i colls.

Els seus paisatges escarpats, boniques platges, pobles pintorescos i senders per caminar fan d'aquesta illa francesa una destinació ideal per a qualsevol que es plantegi passar unes vacances boniques.

La capital de l'Illa de la Bellesa, com també se'l coneix, és Ajaccio i encara que compta amb fites interessants a descobrir, la resta de l'illa és clarament més espectacular que la seva principal ciutat.

Ajaccio i les Illes Sanguinàries

La capital de Còrsega és el punt de partida de la majoria dels viatges per carretera a Còrsega. Ajaccio és també la ciutat natal de Napoleó, per la qual cosa hi ha molts llocs dedicats al famós polític francès que es va convertir en el primer emperador de França.

D'Ajaccio val la pena destacar el mercat tradicional, que se celebra cada matí a la plaça Foch, la casa de Bonaparte on Napoleó va passar part de la seva infantesa, la seva catedral, on Napoleó va ser batejat i el Museu Fesch i la seva col·lecció de pintura italiana.

A prop d'Ajaccio, hi ha la bonica Punta de la Parata i les 4 illes Sanguinàries davant ella. Aquest lloc està catalogat com a "Gran Lloc de França", una etiqueta que premia els llocs naturals més bonics del país gal.

A la Punta de la Parata només es pot accedir a peu i a les Illes Sanguinàries, amb vaixell. Hi ha moltes excursions amb vaixell de migdia des d'Ajaccio a les Illes Sanguinàries, on es pot nedar o caminar fins al far.

Viatge per carretera a Còrsega

Gairebé l'única manera de recórrer Còrsega és mitjançant el cotxe. Així podràs arribar a les millors platges i descobrir totes les atraccions imperdibles de l'illa, però també les seves joies ocultes. Hi ha tants llocs meravellosos en un viatge per carretera al voltant de Còrsega que apreciaràs la llibertat de detenir-te quan vulguis admirar un paisatge o visitar alguna cosa que no fos en la teva llista de llocs a visitar de Còrsega.

Així que el millor és llogar un cotxe i sortir a la carretera per aprofitar al màxim l'illa.

Bonifacio

Situada en l'extrem sud de Còrsega, la ciutat de Bonifacio i els seus voltants ofereixen grans vistes i algunes de les platges més boniques de l'illa. Dalt d'un penya-segat blanc, amb vista al mar, són clarament dos dels llocs més icònics de l'illa i definitivament una visita obligada de Bonifacio.

La llista d'altres coses interessants que veure i fer a Bonifacio inclou la Fortalesa de l'Estendard, baixar l'escala del Rei d'Aragó, o un passeig amb vaixell per veure les famoses cases des del mar i descobrir les coves marines properes.

Poble de Bonifacio / Unsplash
Poble de Bonifacio / Unsplash

Cap Corse

Ubicat al nord de Bastia, Cap Corse, amb les seves platges salvatges i torres genoveses, es troba entre els llocs més bonics per veure a Còrsega.

La millor manera d'explorar aquesta zona és prenent el Chemin des douaniers, que connecta els pobles de Macinaggio i Centuri. Es tracta d'un passeig de 19 km per la costa, dividit en diferents trams. Recorre boniques platges on pots aturar-te per nedar.

Saint Florent i el desert d'Agriates

Sovint comparat amb Saint-Tropez en la Riviera francesa, Saint Florent és el segon port esportiu més gran de Còrsega després del d'Ajaccio i un elegant punt de trobada per a gent famosa.

Saint Florent és un bonic lloc per passejar, amb el seu pintoresc port i ciutadella amb els seus carrerons sinuosos. També és el punt de partida de les excursions amb vaixell al desert d'Agriates. El desert d'Agriates és famós per les seves platges catalogades entre les més boniques de Còrsega.

Els pobles penjats de Balagne

Des de Calvi, és molt fàcil arribar als pobles penjats més bonics de Balagne, tots connectats per una carretera panoràmica que comença a Moncale. Explora Calenzana, Zilia o Montemaggiore, totes són molt boniques i algunes ofereixen esplèndides vistes a les muntanyes de la Badia de Calvi.

Platges de Còrsega

Còrsega acull moltes boniques platges de sorra perfectes per nedar un dia càlid. Algunes d'elles no són tan lluny de les principals ciutats, mentre que altres platges només són accessibles amb vaixell.

Entre les millors platges de Còrsega destaca Palombaggia a prop de Porto-Vecchio, classificada entre les platges més boniques del món. Altres boniques platges de fàcil accés són la platja d'Ostriconi, entre Saint-Florent i Calvi, la platja de Petit Sperone, a prop de Bonifacio, i la platja de Paragan, també ubicada a prop de Bonifacio.

La cuina corsa

Durant la teva visita a Còrsega no deixis de provar la cuina local i comprar alguns dels productes locals (formatge de cabra, embotits de porc, olives i cítrics, sobretot).

La cuina corsa és tradicionalment una cuina de muntanya, encara que en els últims anys els productes de la pesca han cobrat més importància. Prova alguns dels seus plats principals com el figatellu (salsitxa fresca feta amb fetge de porc), la pulenta, vedella saltejada amb olives i pasta, o la fiadone, les postres tradicionals corses.

Còrsega també té 9 vins de Denominació d'Origen Protegida i les vinyes més grans també ofereixen tastos de vi.