Buenos Aires és una ciutat que no s'ha de deixar de visitar si s'està pensant a creuar l'Atlàntic. Té tants atractius que pretendre resumir-los no és senzill, però sí que es pot afirmar que encara que no hagis estat mai allà, sentiràs com si coneguessis molts dels llocs i les experiències que ofereix aquesta ciutat que té tant d'hispà com d'italià.

En tot cas, ningú no surt indiferent d'un viatge a la que també es coneix com la París de Sud-amèrica. Una experiència de què val la pena gaudir encara que sigui una vegada en la vida si es presenta l'oportunitat.

Mercat de San Telmo

Aquesta acolorida i freqüentada fira de carrer dominical, atreu milers de persones cada setmana. Hi ha tones d'antiguitats, obres d'art i altres tresors al llarg del carrer per als vianants de Defensa. És el lloc perfecte per aconseguir un record original de l'època daurada de Buenos Aires.

Passeja pels gairebé 300 llocs d'aquest basar local, compra menjar al carrer i gaudeix dels artistes de carrer al llarg de les 13 illes de llambordes.

Passeja per l'Avinguda Corrientes

És el carrer que mai no adorm i pots recórrer la ciutat deambulant per ella. La bulliciosa Avinguda Corrientes passa per Microcentro, el districte financer, a través del carrer comercial per als vianants, Carrer Florida, i per l'Obelisc.

Hi ha innombrables llibreries, cafès, pubs, teatres i botigues al llarg de les seves voreres.

L'acolorit barri de La Boca

Ple d'edificis icònics, pintades de colors vibrants i ball de tango al carrer, el barri de La Boca obliga a una visita durant el dia per gaudir de les millors sensacions.

Encara que l'àrea és una mica perillosa a la nit, aquest barri acull dues importants atraccions turístiques: el famós i acolorit carrer Caminito, ple d'obres d'artistes, i La Bombonera, l'estadi del mundialment famós Boca Juniors, club de futbol llegendari en el qual va jugar Diego Armando Maradona.

Passeja pels seus carrers empedrats i abandona el barri abans que enfosqueixi.

La Plaza de Mayo i La Casa Rosada

Apropa't a aquesta plaça d'importància històrica i política per veure la Casa Rosada on treballa el president de l'Argentina i on Juan i Eva Perón van pronunciar famosos discursos des dels seus balcons.

A més de donar menjar als coloms i observar la variada gent, veuràs que també és l'epicentre de les manifestacions de Buenos Aires.

Les mares i àvies de les persones desaparegudes pels governs militars dels 70 i 80 –Les Mares de Plaza de Mayo– realitzen la seva marxa setmanal en aquesta plaça.

També trobaràs protestes contra l'ocupació britànica i la propietat de Les Malvines.

La Casa Rosada / Unsplash
La Casa Rosada / Unsplash

Fira d'Escorxadors

Aquest animat mercat folklòric i fira gautxa està situat al barri obrer de Mataderos. Té lloc els diumenges i és un gran lloc per tastar menjars regionals com el locro, les empanades i la humita. Hi ha ballarins, cantants folklòrics i gautxos a cavall divertint la multitud, i segur que trobes algun record rústic i original.

Es venen molts articles de cuir, joies de plata i mate, i és un ambient realment càlid i divertit.

El Museu d'Art Llatinoamericà

Més conegut com MALBA, és un dels museus favorits de la ciutat. És un edifici supermodern ubicat al barri de Palerm que acull col·leccions d'art històriques i contemporànies d'artistes llatinoamericans, inclosa la famosa Frida Kahlo.

Dona un cop d'ull a l'art polític i social del continent, així com a les seccions de surrealisme i art pop per conèixer més coses interessants. També tenen exhibicions itinerants que han inclòs artistes com Andy Warhol i canvien regularment.

Passeig Puerto Madero

Situat al costat del mar, aquest barri modern i cosmopolita mereix un passeig. Assegura't de passar l'icònic i elegant Puente de la Mujer i descobreix com tots els carrers d'aquest barri porten noms de dona.

Fins i tot pots visitar dos vaixells convertits en museus navals que encara es troben a l'aigua: el Sarmiento i l'Uruguay.

Aquí, pots passejar pels camins o caminar amb bicicleta pels senders del parc per veure una mica de vida silvestre en aquesta vora més verda de la ciutat.

Tango en una milonga

Buenos Aires és el bressol del tango, per la qual cosa és el lloc perfecte per aprendre o simplement veure els professionals.

Pots reservar un d'aquests sopars i espectacles de tango. Una milonga és un lloc on la gent ballarà tango, i hi ha un munt d'autèntics per la ciutat, depenent del dia de la setmana.

Hi ha una milonga els diumenges a la nit a la Plaça Dorrego de San Telmo on pots veure la gent ballant al carrer.

Al Salón Canning l'entrada és econòmica i està molt bé per a les milongues tradicionals, però també ofereixen classes i xous. Així mateix, La Glorieta és una milonga a l'aire lliure a Belgrano que ofereix milongues gratuïtes els caps de setmana, encara que s'agraeixen les donacions.