Amb el bon temps estiuenc arriben les sobretaules en terrasses a la nit, i les escapades a la platja amb amics, companys o familiars per passar el cap de setmana. Quan s'enceta el vespre, després d'un llarg dia de platja i piscina, no hi ha res millor que dutxar-se, posar-se roba còmoda i gaudir a la terrassa d'un gintònic o un bon còctel i unes pipes o unes crispetes, amb un bon joc de cartes per passar una bona estona. Si ja t'has cansat del gintònic o un combinat senzill, o tens visita i vols sorprendre'ls, a continuació a La Gandula d'ElNacional.cat et mostra algunes opcions de còctels boníssims que no et defraudaran

🍺 Les 5 cerveseries artesanes de Barcelona per als amants de la cervesa | MAPA
 

🍆 40 maneres diferents de dir 'albergínia' en català
 

Pinya colada

Amb orígens indeterminats a San Juan, Puerto Rico —més d'un bàrman s'atribueix l'invent—, va néixer i es va popularitzar als anys 50 i en poc temps es va estendre per tot el món com a un clàssic. En una batedora, rom blanc, llet de coco, suc de pinya, una mica de sucre o xarrup i gel picat; fan un còctel fàcil i sempre complidor. Les proporcions, a gust del consumidor, però un equilibri de proporcions iguals entre rom, suc i llet de coco ja va bé.

Aperol Spritz

El còctel de moda entre els joves i a les xarxes socials, es fa amb aperol, un licor amarg i de color taronja intens que és típic del Vèneto, Itàlia, i que venen ja amb normalitat als supermercats. Barrejat amb cava i gasosa o aigua amb gas —i una rodanxa de taronja— fan una beguda molt apreciada per una bona partida de cartes al vespre amb els amics després d'un llarg dia de platja. Quant a les proporcions, el millor és la quantitat més grossa de cava, la meitat d'aquesta d'Aperol, i la meitat d'aquesta última de gasosa. 

Aigüa de València

Un bon homenatge als nostres cosins del País Valencià, i un beguda ben forta, per la barreja de licors que conté. Això sí, ben feta, és boníssima. Porta suc de taronja, ginebra, vodka i cava. Posem un terç de suc, un terç de cava i l'últim terç amb ginebra i vodka. S'ha de deixar refredar a la nevera una bona estona abans de consumir. 

Rosa Barbie

Rosa Barbie, Summer Pink, se li pot dir com vulguis, però és un cóctel molt bo per a qui els agradin els licors més aviat densos i amb aquella textura similar al Bailey's o la crema d'orujo. Per fer-ho, només s'ha de fer un batut de maduixa —maduixa, llet i una mica de sucre en una batedora— o posar-li un licor preferiblement dolç i no molt fort, com pot ser Licor 43 o sinó doncs Cointreau i a gust del consumidor. També, una bona quantitat de gel picat. Si hi ha nens aprop, també poden gaudir-ho, però sense el chispazo, és clar. 

Mojito

Un altre clàssic, en aquest cas cubà, dolç i fàcil de fer. Sucre en un got, suc de llima, gasosa o sifó i herba-sana. Finalment, una bona quantitat de rom blanc (Havana o Bacardi). I picar i barrejar bé durant tot el procés.