Malgrat que no sempre gaudeixen de la millor fama, els viatges en creuer són més populars que mai. Tant és així que s'han convertit en el segment de més ràpid creixement del mercat de viatges durant els últims cinc anys.

Però malgrat aquest creixement en la demanda, encara hi ha molta gent que no acaba de decidir-se per donar-los una oportunitat per la quantitat de mites que porten en la creença popular. Per això, ara tractarem de desmuntar algun dels més mites freqüents en aquest article de la Gandula, la secció estiuenca d'ElNacional.cat.

✈️ 7 faltes d'educació que comets a l'avió segons els hostessos i hostesses del vol
 

1. Els creuers estan pensats per als mesos menys càlids

Els viatges en creuer són una opció durant tot l'any. Evidentment, és una excel·lent manera de combatre el fred, però les famílies també prenen creuers durant els mesos d'estiu quan els nens no tenen classes.

Són moltes les línies de creuers les que estan actives durant tot l'any. A Europa, per esmentar els més propers, solen tenir lloc entre abril i novembre. Però en altres zones del planeta, funcionen en altres èpoques de l'any.

2. Els creuers duren massa

La durada dels creuers varia en funció dels gustos dels clients, però hi ha de diferents durades. De fet, només l'1% dels creuers dura més de 17 dies i al voltant d'un 12% van més enllà dels 8 dies de durada.

3. Els nens s'avorreixen en un creuer

Les principals línies de creuers ofereixen programes i campaments organitzats per a nens i, en general, els més petits es diverteixen molt. Poden participar tot el dia en els plans preparats per a ells o només en activitats puntuals. Aquestes activitats permeten diversió per als nens alhora que temps lliure per als pares. Els serveis de guarderia i cura de nens també estan disponibles, generalment sense càrrec.

4. No hi ha personal mèdic a bord

Pràcticament, tots els creuers tenen un centre mèdic totalment equipat i personal a bord per manejar gairebé qualsevol emergència. Les línies de creuers també tenen precaucions en cas que una persona hagi de ser evacuada a un hospital a terra.

5. Els creuers passen tot el temps al mar

Els turistes de creuers en realitat tenen l'oportunitat de passar bastant temps a terra. Els creuers compten amb múltiples ports d'escala, la qual cosa brinda als viatgers l'oportunitat de visitar boniques ciutats i llocs turístics. Cada port ofereix una experiència única. Els vaixells solen arribar al port primerenc en el matí, la qual cosa els dona prou temps per anar de compres, sopar, visitar llocs històrics i explorar la zona.

Un crucero junto a la costa / Unsplash
Un creuer al costat de la costa / Unsplash

6. Un viatge en creuer et fa guanyar pes

Encara que els creuers són coneguts per tenir prou menjar disponible, les línies de creuers són molt conscients dels estils de vida d'alimentació saludable d'un nombre creixent dels seus clients. Cada dinar ofereix opcions saludables com a part de les seves seleccions. A més, hi ha moltes activitats a bord i fora per ajudar les persones a cremar les calories addicionals.

7. La cabina d'un creuer és claustrofòbica

Una cabina econòmica interior sol ser petita i manca de finestra, però les persones passen molt poc temps a la seva cabina, excepte per dormir. Una cabina exterior té una finestra o un ull de bou, mentre que una cabina amb balcó té una porta de vidre que condueix a un balcó equipat amb una taula petita i cadires.

8. Algunes persones es maregen en els creuers

Fins i tot si pateixes marejos durant els viatges amb automòbil o als avions, és poc probable que et maregis en un creuer. A causa de la seva immensa mida i els estabilitzadors amb què estan equipats tots els vaixells, probablement no notaràs cap moviment. Tanmateix, algunes parts de l'oceà són més aspres que d'altres. Si et mareges, hi ha medicaments disponibles a bord perquè et puguis recuperar ràpidament.

9. Els creuers són cars

Un creuer ofereix un resort al mig de l'oceà amb tots els dinars i entreteniment inclosos en el preu, a més dels programes per a nens que també s'inclouen generalment sense càrrec addicional.

Per establir una comparació, un creuer de set nits sol costar un terç menys que set nits en un resort comparable.

T'ha semblat curiós aquest article? Doncs a La Gandula trobaràs moltes més curiositats. Per exemple, què et pots emportar de l'habitació d'un hotel (i què no)?