La tripulació de cabina d'un avió es pot convertir en els nostres guardians quan estem de viatge, a banda de fer la seva feina ens acompanyen en cas de tenir por a volar i són els nostres punts de referència per si el vol es complica. Per tant, hem de tenir cura de com ens comportem. Des de La Gandula, la secció estiuenca d'ElNacional.cat, us deixem una llista de les coses que més molesten al personal de la tripulació.

🚰 A quins països t'han de servir aigua gratis als bars i restaurants?

1. Acaparar els compartiments de viatge

El moment d'entrar a l'avió és un dels més angoixants del viatge. Els compartiments superiors de la nau tenen l'espai que tenen i la gent sempre intenta col·locar tots els objectes personals en ells. La tripulació és l'encarregada d'assegurar que estiguin ben tancats i els hem de facilitar la feina optimitzant l'espai.

2. No saludar ni a l'entrada ni a la sortida de l'avió

Els hostes i hostesses de vol sempre tenen un somriure dedicat als viatgers per fer l'estada durant el vol més agradable, seria una falta d'educació no fer el mateix. Per tant, recordeu sempre ser gent ben educada i saludar sempre quan estigueu entrant i sortint de l'avió.

3. Tractar el personal de cabina com si fossin criats

Tothom intenta fer la seva feina de la millor manera possible i ningú s'hauria de sentir superior a una altra persona. Potser és una cosa de sentit comú, però a vegades tenim comportaments inadequats com cridar l'atenció de la tripulació fent petar els dits o queixar-nos per coses que no estan al seu abast, com la temperatura de l'avió.

✈️ TikTok m’ha fet perdre la por a volar, i és possible que a tu també

4. No fer cas de la informació de seguretat

Possiblement, una de les caricatures més comunes de la tripulació de cabina és imitar els gestos que fan durant les explicacions de seguretat pel vol. S'han d'evitar les faltes de respecte com parlar o estar amb els auriculars mentre els hostes i hostesses de vol estan fent una feina tan important com informar sobre què fer en cas d'accident.

5. Deixar la brossa als seients

La tripulació de cabina és l'encarregada d'assegurar-se que l'avió estigui net i polit abans que els viatgers entrin per començar el seu trajecte. Hem d'intentar facilitar la feina no deixant la nostra brossa tirada pels seients o a la butxaca del seient davanter.

6. Pensar que saben tot el que està passant a l'avió

És ben sabut que la tripulació de cabina és la cara visible de l'aerolínia i del que passa al centre de comandament. Ara bé, no tenen tota la informació del que està passant sobre la ruta que s'ha decidit prendre, el perquè hi ha turbulències o quins són els motius de retard de l'avió. Una altra cosa que fa posar els nervis de punta als hostes i hostesses de l'avió és haver de recitar la carta sencera de begudes i menjar tenint la informació per escrit. Un altre motiu de disputa és que els passatgers s'enfadin amb la tripulació i traslladin les seves queixes de males maneres. 

7. Els viatgers que van descalços

La comoditat en un avió es fa difícil de trobar i molta gent intenta passar les hores dins la nau de la millor manera possible. Una d'elles és anar descalços per caminar pel passadís o inclús anar al lavabo. Sembla una cosa lògica, però per respecte a la tripulació i a la resta de viatgers no cal anar descalç. Un altre punt relacionat és anar a estirar les cames a la zona de cuina i descans dels hostes i hostesses, ja que és el seu lloc de feina i on ells s'organitzen tot el material. 

T'ha entretingut aquesta llista de curiositats? Trobaràs articles similars a la Gandula com a paraules en català tremendament divertides per ensenyar a algú de fora, l'autèntica situació legal del topless a Catalunya, o un repàs de jocs de cartes que se surten del que s'esperava.